Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

De tocht van OERRR, wandelroute voor kinderen

Wandelen

De tocht van OERRR, wandelroute voor kinderen

De tocht van OERRR

De tocht van OERRR haal je bij Pannenkoekhoes De Stroper. Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuurweetje of opdrachtje. Zo zie je nog eens wat! Want misschien spot je een ree in het hoge gras, springt 'Bennie de bosmuis' net voor je voeten langs of ontdek je een echte klimboom. Onderweg kun je in de oude Hooischuur kijken op erve Middelkamp en daar even uitrusten of picknicken aan een picknicktafel. De kipjes willen je vast gezelschap houden.

De paden op ...

De wandeltocht is ongeveer 2 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de OERRR-pijlen zoeken, struinen, ontdekken en in bomen klimmen langs de paden. De route gaat grotendeels over onverharde bospaden. Bij vochtig weer kunnen de paden modderig zijn. In de route vind je tips voor bomen klimmen, hutten bouwen, speuren en spelen. Onderweg vind je geen toestellen of uitgezette activiteiten.

Startpunt en kosten

Het route boekje kost voor leden van Natuurmonumenten €2,50 en voor niet leden €5,00. Na afloop krijgen de kids een glas ranja bij Pannenkoekhoes de Stroper.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt - Pannenkoekhoes De Stroper

Bentheimerstraat 25, 7587 ND De Lutte

Aanreisinformatie auto

N735 van Oldenzaal naar De Lutte.

Aanreisinformatie openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde NS-station is Oldenzaal. Ook start vanaf het station Oldenzaal de LAW "Twentepad", die over Egheria loopt.

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.