Ga direct naar inhoud
Terug

De tocht van OERRR, wandelroute voor kinderen

Waar: Landgoed Egheria

jongen in boom
40 minuten
2 km

Over de route

De tocht van OERRR

De tocht van OERRR haal je bij Pannenkoekhoes De Stroper. Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuurweetje of opdrachtje. Zo zie je nog eens wat! Want misschien spot je een ree in het hoge gras, springt 'Bennie de bosmuis' net voor je voeten langs of ontdek je een echte klimboom. Onderweg kun je in de oude Hooischuur kijken op erve Middelkamp en daar even uitrusten of picknicken aan een picknicktafel. De kipjes willen je vast gezelschap houden.

De paden op ...

De wandeltocht is ongeveer 2 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de OERRR-pijlen zoeken, struinen, ontdekken en in bomen klimmen langs de paden. De route gaat grotendeels over onverharde bospaden. Bij vochtig weer kunnen de paden modderig zijn. In de route vind je tips voor bomen klimmen, hutten bouwen, speuren en spelen. Onderweg vind je geen toestellen of uitgezette activiteiten.

Startpunt en kosten

Het route boekje is voor leden van Natuurmonumenten € 2,50. Niet leden betalen € 5,00.  Na afloop krijgen de kids een glas ranja bij Pannenkoekhoes de Stroper.

Waar kun je starten

Landgoed Egheria Bos
Startpunt

Pannenkoekhoes De Stroper

Wat kom je onderweg tegen?

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes