Ga direct naar inhoud
Terug

Fietsroute Stiltegebieden in Twente

Waar: Twente

Stiltegebieden
3 uur 14
38,8 km

Over de route

Sssst! Waar vind je nog echte stilte in ons land? In Twente! Deze route begint in Oldenzaal, maar eenmaal uit de stad laat je de hectiek van alledag achter je. De route voert je langs vier rustige lommerrijke natuurgebieden: Snippert, Egheria, Duivelshof en Boerskotten. Egheria staat bekend als stiltegebied, Boerskotten ligt weliswaar aan twee kanten van de A1. Maar dankzij een ecoduct en wildpassages laten zelfs kieskeurige dieren als de das zich niet afschrikken en vinden hier hun rust. Op deze route vind je niet alleen stilte, maar ook afwisseling. Je fietst langs landgoederen, een arboretum (bomentuin), natuurlijk beheerd bos, heide, akkers en weiden vol kruiden en bloemen en een berg. Wil je na het fietsen nog meer ontdekken? De boswachters van Natuurmonumenten organiseren in deze gebieden regelmatig excursies.

Knooppunten fietsroutes

64 -> 63 -> 732 -> 73 -> 730 -> 731 -> 733 -> 60 -> 190 -> 192 -> 67 -> 19 -> 671 -> 670 -> 721 -> 72 -> 720 -> 18 -> 180 -> 13 -> 140 -> 14 -> 11 -> 17 -> 71 -> 650 -> 710 -> 65 -> 34 -> 66 -> 641 -> 64

Deze knooppuntenroute is in samenwerking met Fietsnetwerk gemaakt. Actuele updates of tijdelijke omleidingen vind je op Fietsnetwerk.

Waar kun je starten

Twente
Startpunt

Ganzenmarkt, Oldenzaal

Wat kom je onderweg tegen?

TOP Oldenzaal

1. TOP Oldenzaal (641)

Waar moet je voor kiezen als je gaat fietsen in en om Oldenzaal? De Tankenberg is een heuvel van 85 meter hoog, het hoogste punt van Overijssel. Het is ideaal voor een fietstocht om te genieten van de Twentse natuur. Aan de rand van Oldenzaal ligt stadspark Kalheupink, aangelegd door de familie Gelderman voor een Engelse schoondochter. Het Kalheupinkpark wordt daarom ook wel de Engelse Tuin genoemd.

Uitzichtpunt Tankenberg
Uitzicht Tankenberg

2. Tankenberg (732)

Op landgoed Egheria ligt de Tankenberg. Met 85 meter een flinke klim op de fiets. Bovenop heb je een magnifiek uitzicht over het landgoed en kijk je tot in Duitsland. De koepel op de berg schijnt op een kruising van energiebanen te staan.

Pannenkoekhoes De Stroper

3. Pannenkoekhoes De Stroper (730)

Welkom in Pannenkoekhoes De Stroper. De heerlijke pannenkoeken worden ambachtelijk bereid volgens een traditioneel Hollands recept. Pannenkoekhoes de Stroper heeft overheerlijk eigengemaakt gebak. ‘Pancakes and pastry’ met Twentse slag en gastvrijheid. Nu is het tijd om Twente te verwennen!

Praktische informatie

  • Pannenkoekhoes De Stroper