De natuur in

Mountainbiken

Wil je mountainbiken in de natuur? Vergeet dan niet je MTB-vignet te bestellen. Je kunt direct op pad. Meer dan 250 kilometer aan paden liggen voor je klaar, speciaal voor mountainbikers aangelegd door Natuurmonumenten. De routes zijn uitdagend voor elk niveau. Hoogteverschillen, zandpaden, singletracks en technische stukken, je komt ze onderweg allemaal tegen.

Mountainbiken op de Veluwe

Mountainbiken door bos, heide en stuifzand. Aan afwisseling geen gebrek op de route door Veluwezoom. Je fietst bijna 50 kilometer door prachtige heuvelachtige natuur.

Bekijk de route

Bossen van Montferland

Snuif de frisse boslucht op in de heuvels van Montferland. Start vanaf Uitspanning ‘t Peeske in Vorden voor een uitdagende tocht door de bossen. Met onderweg klimmetjes en mooie uitzichten op het vlakke land rond de stuwwal.

Bekijk de route

Stuifzand en bos in Brabant

Geoefende mountainbikers kiezen voor de zwarte route met veel singletracks, korte klimmetjes en losse zandige delen. Beginners kunnen hun tanden zetten in de groene route van zestien kilometer. Voor elk wat wils!

Bekijk de route

Direct op pad met je MTB-vignet

Bestel je MTB-vignet nu via onze webshop. Het vignet is direct geldig: met de orderbevestiging kun je meteen op pad. Met jouw bijdrage onderhouden we de paden, beheren we de omliggende natuur en ontwikkelen we nieuwe routes. Het vignet geeft je toegang tot ruim 250 kilometer aan routes.
Voor de routes in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos en Beetsterzwaag is een MTB-vignet verplicht. Voor onze overige routes is een vignet gewenst.

Bestel hier je vignetDagpassen
 • Mountainbiken

  MTB-route Visdonk

  Ontdek de natuur ten zuiden van Roosendaal op je mountainbike. Trap je in het zweet op deze beginnersroute of maak er een mooie warming up van en rijd door naar de Rucphense Bossen.

  • 11.5 km
 • Mountainbiken

  MTB-route Parkstad Brunssum door Dal van de Roode Beek

  Deze mountainbikeroute bij Brunssum heeft veel singletracks, klimmetjes en afdalingen. De route is goed te combineren met drie andere routes uit de omgeving.

  • 11 km
 • Uitgelicht

  Wat anderen zeggen...

  Uitdaging in het Nationaal Park

  Maarten op mtbroutes.nl over mountainbiken in Veluwezoom

  “Mooi rondje vraagt veel technische beheersing o.a. boomwortels en keitjes. Modderig maar dat hoort ook een beetje bij de tijd van het jaar, hogere stukken mooi droog.”

  Wat wij doen

  Aanleg nieuwe routes

  Bij Natuurmonumenten zetten we ons graag in voor mensen die actief de natuur in willen. We helpen natuursporters met paden, voorzieningen op startpunten, evenementen en routes. Om dat alles in goede banen te leiden werken wij samen met vele partijen. Zoals in het steeds drukkere Nationaal Park Veluwezoom. Door het intensieve gebruik is het pad uitgesleten en de natuur heeft te lijden onder de recreatiedruk. Dat willen we natuurlijk niet. Om de dieren in het gebied voldoende rust te bieden zoeken we nu naar een betere plek voor de route. Dat doen wij samen met mountainbikers. Wil je ook bijdragen? Schaf dan een MTB-vignet aan. Met de inkomsten onderhouden wij de paden en leggen wij nog meer mooie routes aan.

  Draag bij aan mooie mtb-routes
  • 28 september 2020 | Senne Meijers

   Column boswachter Maurice Kruk: MTB

   Stadsboswachter Maurice Kruk werkt aan de Noordrand van Rotterdam, op het Rotterdams platteland en bij Melkschuur Zuidpolder.

  • 28 mei 2020 | Ank van Ravenswaaij

   Mountainbikeroute Vorden aangelegd

   Door de corona-beperkingen kon hij nog niet officieel worden geopend, maar de aanleg is al wel klaar: de mountainbikeroute Vorden vormt een nieuwe uitdaging voor MTB-ers. De route, een lus van ca. 30 km, loopt deels over grond van Natuurmonumenten en maakt onderdeel uit van een routenetwerk van in totaal zo’n 110 km in de Graafschap

  • 27 januari 2020 | Susanne Blommaert

   Mountainbike alleen op mtb-paden

   Natuurmonumenten roept mountainbikers in Nationaal Park Veluwezoom op om alleen op de officiële mtb-paden te rijden.

  routes gevonden
  logo