Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route in De Loonse en Drunense Duinen

Waar: Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

MTB-route in De Loonse en Drunense Duinen
1 uur 40
26 km

Over de route

In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dat, en het wisselen van de seizoenen, maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis.

Over de zwarte route

Natuurmonumenten stippelde de zwarte mtb-route samen met tourclubs uit. De route is een single track van 26 kilometer lang met veel hoogteverschillen. Het is een technisch 'middelzware' route, erg geschikt voor de geoefende mountainbiker. Op de route zijn enkele afkortmogelijkheden waardoor je de zwaarste stukken kunt omzeilen. Daarnaast ligt er in het oosten van de Duinen een groene route van 16 kilometer die makkelijker is om te fietsen. Je kunt de routes combineren en zo je route verlengen. Bekijk de groene route >>

Mtb-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online. Dankzij jouw bijdrage kan de route blijven bestaan!

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Waar kun je starten

De Loonse en Drunense Duinen

Wat kom je onderweg tegen?

Praktische informatie

 • Mountainbiken met vignet op aangewezen paden

  Toegewezen paden betreffen de groene en zwarte mtb-route en de openbare fietspaden.

  Fietsen buiten deze paden is niet toegestaan.

 • Groepsactiviteiten, evenementen en professioneel gebruik alleen na toestemming

  Voor het gebruik van de mtb-routes in de Loonse en Drunense Duinen met groepen groter dan 20 personen of als betaalde groepsactiviteit (ook indien minder dan 20 p.) dient toestemming te worden aangevraagd.

   

 • Huisregels

  Respecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
 • De Rustende Jager

 • De Rustende Jager

 • Herberg De Drie Linden

 • Loonse en Drunense Duinen, Café Roestelberg

 • Café-restaurant Bosch en Duin

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda