Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route Veluwezoom

Waar: Nationaal Park Veluwezoom

Mountainbiken Veluwezoom
4 uur 30
49 km

Over de route

Deze mountainbikeroute onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige, afwisselende en avontuurlijke route dwars door het uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom. De route loopt in het zuidelijke deel over de stuwwal met pittige, ruwe klimmetjes en lange natuurlijke afdalingen. Hier vind je dan ook de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen.

Routebeschrijving MTB-route Veluwezoom

De verbinding naar het noordelijke gedeelte is een lange flow-trail (de Mayor Flowertrail) en sluit aan op een natuurlijke snelle singletrack (Plaggentrail). Na de oversteek van de Schaapsallee gaat de route over in een vlakker deel met heidevelden en oude bossen met prachtige vergezichten zoals de Loenermark. Het noordelijke gedeelte is eventueel af te snijden via een gemarkeerde inkorting. Via de westelijke zijde van het Nationaal Park gaat de route over een breed spoor richting de brandtoren op het Rozendaalse Veld om via een erg smalle singletrack langs de heide terug te keren richting Paviljoen de Posbank. Al met al is het een afwisselende route, met veel singletracks en hoogteverschillen afgewisseld met lange vlakke stukken en vergezichten.

Extra uitdaging

De route kent verschillende rode extra trails, veelal gelust, die met het rode MTB-teken zijn gemarkeerd. Deze zijn optioneel. Ze starten en eindigen altijd op de blauwe hoofdroute en worden gekarakteriseerd door meer slingeren, s-bochten en stoere trail elementen, en zijn daardoor vooral geschikt voor de meer geoefende mountainbiker.

Praktische informatie

Kort langs de route bevindt zich restaurant De Carolinahoeve. Een aanrader om even voor te stoppen en de 'Lange Juffer' te proeven. Deze overheerlijke hotdog is vernoemd naar de klim; 'De lange Juffer'. Geserveerd met atjar, gebakken uitjes en zoete Doesburgse mosterd is dit echt een aanrader voor alle fietsers!

Alle horecagelegenheden langs de route zijn aangegeven met blauwe horecabordjes en richtingspijlen.

Vignet

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online. Met de bevestigingsmail kun je direct op pad.

Groepen kunnen een evenementenvergunning aanvragen via T (026) 495 90 90.

Vragen, opmerkingen over de route

Meldingen of vragen over de route.

Kijk voor actuele info over de route altijd eerst hier.

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Waar kun je starten

Veluwezoom-edelhert-regen-NAMO80177
Startpunt

Bosque Vier en Ontmoet

Veluwezoom-edelhert-regen-NAMO80177

Wat kom je onderweg tegen?

Praktische informatie

  • Mountainbiken met vignet op aangewezen paden

  • Groepsactiviteiten, evenementen en professioneel gebruik alleen na toestemming

  • De Carolinahoeve

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda