Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-route Veluwezoom

Mountainbiken

MTB-route Veluwezoom

Vrijwillig boswachter Jan Ouwersloot over deze route: “Je hebt een gigantische variatie in Nationaal Park Veluwezoom. Er zijn hier volop uitdagende klimmetjes, je hebt een prettige afwisseling van bos, stuifzand en uitgestrekte heidevelden. Het is geen kunstmatig aangelegde route, de natuur is het decor. Als je geluk hebt, kom je zelfs wild tegen! Als je niet conditie wilt trainen maar gewoon genieten kun je door de verschillende afsteekroutes ook kleinere stukken fietsen en lekker van de omgeving genieten."

Vanaf half juli 2019 kun je gebruik maken van het grootste deel van de nieuwe MTB-route in Nationaal Park Veluwezoom. Na de zomer worden nog tracés toegevoegd, waarna de gehele route in november officieel zal worden geopend.

Download hier de pdf van de tijdelijke MTB-routekaart

Let op: MTB-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Bekijk de lokale verkooppunten

Groepen kunnen een evenementenvergunning aanvragen via T (026) 495 90 90.

Tip van Jan

"Ontdek ook de andere ‘ingangen’ van Veluwezoom, in Laag-Soeren of Dieren. Deze startpunten zijn goed bereikbaar en van daaruit zit je zó op de route.”

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt - Laag-Soeren, parkeerplaats de Plaghak

Schaapsallee 1, 6957 DL Laag-Soeren

Opstappunt 1 - Laag-Soeren, Café De Harmonie

Harderwijkerweg 35, 6957 AB Laag-Soeren

Opstappunt 2 - Restaurant De Heideroos

Harderwijkerweg 28, 6961 GE Eerbeek

Opstappunt 3 - Arnhem, Zweefvliegcentrum Terlet

Apeldoornseweg 203, 6816 SM Arnhem

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.