Ga direct naar inhoud

Meiduinen

Welkom op de Meiduinen. De geschiedenis van het West-Brabantse landschap ligt hier letterlijk onder je voeten. Door ontgravingen van de voormalige steenfabriek komen overblijfselen van wel 2 miljoen jaar geleden aan de oppervlakte. Maak tijdens route Mammoet een reis door de tijd en leer het landschap lezen.

Uitzicht Meiduinen mozaieklandschap

Ga mee wandelen met de boswachter via de wandelpodcast. Of ga zelf op avontuur: het open heidegebied is volop in ontwikkeling. Oude stenen van de voormalige kalkzandsteenfabriek dienen nu als muurtje waar hagedissen opwarmen in de zon. Ook kun je de ontgravingswand op voor een prachtig uitzicht. Maar ook juist van een afstand is deze wand de moeite waard. Met de podcast Minicollege van Kees Kasse ontdek je wat dankzij dit kleine stukje van de groeve nog allemaal verteld kan worden over de geschiedenis.

Ontgravingswand oeverzwaluw Meiduinen

De ontgravingswand is een belangrijke plek in de provincie waar eeuwenoude aardlagen lange tijd als aardkundig monument bloot lagen.

GEOPARK SCHELDE DELTA

De Vlaams-Nederlandse Schelde Delta is een uniek gebied. De geologische ontstaansgeschiedenis, de rijke cultuurhistorie en het voortdurende gevecht tussen mens en water en het leven met het water is overal tastbaar. Tegelijkertijd is daardoor ook één van de meest kwetsbare gebieden voor toekomstige klimaatverandering. Daarmee heeft het gebied alle ingrediënten voor het UNESCO Global Geopark keurmerk.

Meer weten over dit bijzondere gebied? Loop dan route mammoet.

Bankje Meiduinen

Geniet vanaf de ontgravingswand van het uitzicht op het open mozaïeklandschap. Foto: Frans Tijink

Nieuws uit dit gebied:

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid