Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wens de natuur beterschap!

01 november 2023 | Sietske Westerhof Marchand

In aanloop naar de verkiezingen vragen honderden boswachters van Natuurmonumenten alle mensen om de natuur beterschap te wensen en de politiek op te roepen om de natuur beter te beschermen.

Beterschap natuur

Grote zorgen over natuur, tijd voor beterschap

Ook boswachter Sietske Westerhof, boswachter in Friesland, is bezorgd over de natuur en roept de lokale gemeenschap op om samen met haar in actie te komen.

‘Ik ben trots op onze weidevogels. Ik houd van de wadvogels en ik ben blij met de zeldzame dieren in het Fochteloërveen. Ik ben ook blij dat het hier nu regent, want water is belangrijk voor de natuur. Ik zet me in om regenwater vast te houden in het Fochteloërveen. Een groot deel van het jaar is het te droog en sterven planten en dieren. Daarom wens ik de natuur beterschap. Zodat de grutto, de stern en de kraanvogel overleven en wij de natuur kunnen beleven.’

Manifest

De boswachters komen met vier concrete aanbevelingen om de natuur beter te beschermen in hun recent gepubliceerde manifest: geef de natuur meer ruimte door natuurgebieden te verbinden, verminder de stikstofuitstoot, zorg voor schoon water en zet de ingezette gebiedsgerichte aanpak door.

Stem van natuurliefhebbers essentieel

In een gezamenlijke video vragen boswachters en natuurliefhebbers aan alle mensen om hun stem te laten horen, de natuur beterschap te wensen en de politiek op te roepen de natuur beter te beschermen. Dat kan digitaal of door een beterschapskaartje te sturen. Natuurmonumenten verzamelt de beterschapswensen en gaat deze tijdens de coalitievorming aanbieden bij onze nieuwe politieke leiders om duidelijk te maken dat de natuur dringend behoefte heeft aan actie. 

Oproep boswachter Sietske

Wens de natuur ook beterschap! Stuur een kaartje via nm.nl/beterschap

Sietske Westerhof Marchand