Ga direct naar inhoud
Nieuws

Opruimactie Spiegelplas tijdens “World Cleanup Day”

18 september 2018 | Tamara Overbeek

Zaterdag 15 september heeft een enthousiaste groep jonge mensen o.l.v. Natuurmonumenten 14 vuilniszakken met vuil geraapt op en rond de Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Deze dag was het ‘World Cleanup Day’ en dat motiveerde het personeel en klanten van beleggingsonderneming Peaks uit Amsterdam om deze actie te organiseren. "Alle beetjes helpen, net zoals met beleggen bij Peaks" aldus initiatiefnemer Vincent Jorna.

tussenresultaat opruimactie spiegelplas

De Spiegelplas is een drukbezocht natuur- en recreatiegebied. Aan het einde van het seizoen ligt daar altijd een hoop vuil in de struiken en op de strandjes. Deze verpakkingsmaterialen worden allemaal mee naar de plas gesjouwd, maar na het recreëren worden ze jammer genoeg niet mee terug genomen. Om te voorkomen dat het vuil de natuur schaadt en dat dieren zich er aan verwonden ruimt Natuurmonumenten aan het einde van het seizoen dit allemaal op. “We waren daarom heel blij met het aanbod van Peaks om ons hierbij te helpen op World Cleanup Day,” vertelt boswachter Tamara Overbeek.

Peaks is een jong bedrijf uit Amsterdam dat een app aanbiedt waarmee je kan beleggen met je wisselgeld in bedrijven die vooroplopen in duurzaamheid. De opruimploeg bestond uit jonge medewerkers die heel maatschappelijk bewust zijn. Ze stoorden zich dan ook mateloos aan de hoeveelheid troep dat in de bosjes lag, van een oude strandstoel tot zelfs een boodschappentas vol met vuil. Toch waren ze, net als de boswachters van Natuurmonumenten, zeer voldaan over het resultaat.

opruimactie resultaat
Tamara Overbeek
Tamara Overbeek