Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vaarexcursies in de Vechtplassen starten weer

09 juni 2021 | Olga Ekelenkamp

Het is eindelijk zover! De trossen gaan los en Natuurmonumenten vaart weer uit op de Vechtplassen. Vanaf half juni organiseren we weer vaarexcursies op de Ankeveense Plassen en in Botshol. Geniet op een open boot van een doolhof van smalle slootjes en weidse plassen. Ontdek dit karakteristieke laagveengebied met moerasvogels en laagveenplanten.

Vaarexcursie

Ankeveense Plassen

Samen met de boswachter van Natuurmonumenten vaar je 1,5 uur door een uniek, levendig en toch stil natuurgebied midden in de Randstad. De boswachter zal je uitleggen hoe dit landschap van petgaten en legakker is ontstaan. Geniet van de bloeiende oeverplanten, de geur van watermunt en water- en moerasvogels. Botshol

Het is onvoorstelbaar dat er zó dichtbij Amsterdam een uniek natuurgebied ligt waar de stilte en rust overheerst. Een plek waarin allerlei dieren en planten hun thuis vinden. Tijdens deze boottocht zijn er allerlei verrassingen mogelijk. De ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver. Een andere keer kom je een de zilverreiger tegen. Soms wordt zelfs de visarend in dit gebied gezien! Ook bezoek je een stukje trilveen. Hier kun je kennismaken met zonnedauw: een vleesetend plantje. Of met de vlijmscherpe en zeldzame plant galigaan. En met wat geluk kom je ook orchideeën tegen. Kortom, kijk je ogen uit en laat je verrassen!

Tickets boeken?

Boek je tickets via www.natuurmonumenten.nl/varenindevechtplassen.Corona-richtlijnen

Natuurmonumenten volgt bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 10 personen. Kom niet als je klachten hebt en hou je aan de algemeen geldende Corona-richtlijnen.

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp