GeoTour | Bezint eer ge begint op Fort Kijkuit

Ga op zoek naar de puzzelcache op Fort Kijkuit. Geocachen op een fort!

GeoTour | Bezint eer ge begint op Fort Kijkuit

Op Fort Kijkuit ligt een puzzel cache verborgen. Niet zo moeilijk te vinden, maar let op! Het venijn zit ’m in de staart. Dus bezint eer ge begint…

In het verleden werd het fort zorgvuldig verborgen voor de vijand. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie moest het verdedigingswerk de steden in Holland en Utrecht beschermen. Tegenwoordig kent het fort haar eigen geheim. Steek de fortgracht over en ga op zoek naar de cache! Wie kan hem vinden en de puzzel oplossen?

Heb je de cache gevonden? Vul het logboekje in en dan begint het eigenlijk pas! De puzzel moet weer netjes in elkaar gezet worden voor de volgende cacher. Mocht dat echt niet lukken kijk dan in de gebruiksaanwijzing.

Het is zeker de moeite waard om even rond te kijken op het fort. Bezoek het ‘Kruithuis’ met informatie over de geschiedenis van het fort, de bijzondere natuur in de omgeving en over fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vanaf het uitzichtpunt heb je een weids uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabriël.

Faciliteiten: picknickbanken, toilet.

Openingstijden

De cache is alleen bereikbaar tijdens openingstijden van het fort. Van april tot oktober is Fort Kijkuit de eerste zondag van de maand geopend van 12:00 tot 16:00 uur. Verder is het fort in het weekend gesloten. Op werkdagen is het fort alléén geopend als de boswachters aanwezig zijn. Dit is meestal van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 16:00 uur.

Maak een account aan www.geocaching.com en ga op zoek!

Ontdek nog meer caches van de GeoTour!

Fort Kijkuit is één van de 24 locaties van de 'Garden of Amsterdam GeoTour' door de Gooi en Vechtstreek. Weet jij de caches te bemachtigen op buitenplaats Hilverbeek, Stadzigt bij het Naardermeer en in het Geogame Park bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek?

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo