Ga direct naar inhoud

Vrijwillige boswachters gezocht in de Vechtplassen

Hou je van de natuur in de Vechtplassen? Lijkt het je leuk om bezoekers rond de Spiegelplas, Ankeveense- of Tienhovense Plassen of op de forten wegwijs te maken en mooie natuurverhalen te vertellen? Zie je het ook als een uitdaging om nieuwe leden te werven? Word dan vrijwillige boswachter bij Natuurmonumenten.

Boswachter met kinderen

Werk op een bijzondere plek

Jouw werkgebied wordt de Vechtplassen: een waterrijk landschap van petgaten, legakkers en weidse plassen vol moerasvogels en laagveenplanten. De moeite van het beschermen méér dan waard. Hoe groter onze achterban, hoe beter wij gebieden als de Vechtplassen kunnen beheren en behouden. En daar kun jij ons bij helpen!

Als vrijwillige boswachter sta je op bijzondere plekken in de natuurgebieden klaar om de bezoekers tips te geven over de omgeving, mooie verhalen te vertellen over de natuur én mensen kennis te laten maken met het werk van Natuurmonumenten.

Henk-Jan, vrijwilliger in de Vechtplassen: “Je hebt als vrijwillige boswachter de leukste gesprekken met bezoekers. Met mijn verhalen over het gebied of bijzondere natuurweetjes maak ik hun wandeling of fietstocht toch specialer! En als de mensen dan óók nog ter plekke lid worden is mijn dag helemaal goed!”

We maken het je zo gemakkelijk mogelijk

Vrijwillige boswachters gaan in teams van twee op pad met een bijzondere bakfiets vol natuurschatten, spelletjes, doe-dingen en folders. Middenin de natuurgebieden ga je het gesprek aan met bezoekers, geef je tips voor wandel- en fietsroutes, vertel je mooie natuurverhalen en vraag je of bezoekers geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap. Tijdens onze vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten vertellen we je er graag meer over.

Help ons wanneer het jou uitkomt!

Bepaal zelf welke tijd je wanneer wilt inzetten! In overleg met de groepscoördinator wordt het rooster bepaald. Is dit voor drie maanden lang elk weekend of 1x per maand voor een langere periode? Dat bepaal je in overleg. Wij zorgen voor een vast contactpersoon, duidelijke informatie en bieden je trainingen om je kennis actueel te houden.

Wat bieden wij?

  • Werk op de mooiste plekken in de Vechtplassen
  • Een inwerkprogramma en diverse trainingen (passend bij jouw interesse en behoeften)
  • Een reiskosten vergoeding
  • Een vrijwilligerscontract incl. verzekering
  • Kleding passend bij je functie (in bruikleen)

Meld je aan!

Zin om praatjes te maken in de Vechtplassen? Stuur dan snel een mail naar boswachter Tamara Overbeek via [email protected]

Natuurmonumenten zoekt vrijwillige boswachters

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid