Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wildplukken en koken op Fort Nieuwersluis

06 april 2022 | Olga Ekelenkamp

Altijd al willen leren welke plantjes uit de natuur je kunt verwerken tot een lekkere maaltijd? Op zondag 1 mei krijg je de unieke kans om samen met natuurvoedingskundigen Chantal van Genderen en Sophie Schaay rond te struinen over Fort Nieuwersluis op zoek naar eetbare plantjes en kruiden. Nog leuker: je gaat ook verschillende gerechtjes maken van alles wat er gevonden is.

Kruiden zoeken

Natuurfort

Misschien associeer je een fort met betonnen gebouwen en gemaaid gras, maar dat is niet overal het geval. De natuur heeft op dit fort van Natuurmonumenten al jaren haar gang kunnen gaan. Het resultaat is een oase van rust en groen met volop eetbare planten en kruiden. En nog belangrijker: Fort Nieuwersluis biedt voor veel dieren een goede plek om te schuilen, te broeden en eten te vinden.

Verrassende en gezonde gerechten

Het is niet alleen leuk, leerzaam en rustgevend om in de natuur op het fort ingrediënten te zoeken. Je kunt er verrassende en gezonde gerechten van maken. Chantal en Sophie Schaay laten je zien hoe je ter plekke, maar ook in je eigen omgeving, veilig kunt wildplukken en op welke manier je je oogst kunt verwerken. Je krijgt recepten mee die je ter plekke gaat maken en waar je thuis verder mee kunt experimenteren. 

Succes

Dit is de tweede editie van de workshop ‘Wild plukken en koken op Fort Nieuwersluis’. Wegens groot succes en veel enthousiaste reacties organiseert Natuurmonumenten de workshop nogmaals. Op zondag 1 mei start er een workshop om 10:30 uur en om 14:00 uur. De workshop duurt twee uur. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar, dus boek je ticket snel.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp