Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kinderen schenken insectenhotel in kader van klimaatproject

29 april 2020 | Simone Damhof

Natuurmonumenten en een hele bijenzwerm zijn blij met de kinderen in Lonneker. De kinderen van de Jeugddorpsraad Lonneker zorgden ervoor dat er in het kader van een klimaatproject geld beschikbaar kwam voor zes insectenhotels.

insectenhotel

Perfecte plekken

De locaties voor de insectenhotels zochten ze zorgvuldig uit en wij zijn blij dat we weer een hotel in een van onze gebieden mogen plaatsen. Het perceel in Linderzijde aan de Lossersestraat is een goed uitgekozen plek omdat ook IVN haar waterbeestjesprojecten bij de nabijgelegen poelen organiseert voor scholen. Een dubbele educatiefunctie.

Opening hotel

Matthie Kroezen is voorzitter van de Stichting Dorpsraad Lonneker en erg blij met het initiatief van de kinderen. Namens Natuurmonumenten is Annemieke Ouwehand, boswachter ecologie, betrokken bij het project: ‘We gaan nog een informatiepaneeltje plaatsen en dan is iedereen van harte welkom om het hotel te komen bezichtigen.’

Wilde bloemen en insecten

Het is een goede plek voor een insectenhotel, een bloemrijk grasland. Insecten kunnen er uitstekend hun maaltje bij elkaar scharrelen. Vogels komen op hun beurt weer op de insecten af. Dat is het belangrijkst. Maar het is natuurlijk voor wandelaars ook gewoon prachtig om door een bloemrijke, zoemende weide te wandelen.

Simone Damhof
Simone Damhof