Nieuws van de boswachter

Enthousiaste Geleenbeekdal-vrijwilligers gezocht!

23 februari 2023 | Bianca de Craen

Natuurmonumenten Zuid-Limburg zoekt in het Geleenbeekdal (o.a. Imstenraderbos, Terworm en Stammenderbos) de hulp van nieuwe beheer-vrijwilligers. Er wordt namelijk een nieuwe vrijwilligersgroep in het Geleenbeekdal opgestart met enthousiaste personen die graag actief zijn in het natuurbeheer. Je bent uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op donderdagavond 6 april van 19.30u tot 21.00u in Schinnen. S.v.p. vooraf aanmelden in verband met de organisatie van die avond.

Beheervrijwilliger aan het werk

Natuurmonumenten Zuid-Limburg zoekt in het Geleenbeekdal (o.a. Imstenraderbos, Terworm en Stammenderbos) de hulp van nieuwe beheer-vrijwilligers. Er wordt namelijk een nieuwe vrijwilligersgroep in het Geleenbeekdal opgestart met enthousiaste personen die graag actief zijn in het natuurbeheer. Je bent uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op donderdagavond 6 april van 19.30u tot 21.00u in Schinnen.
S.v.p. vooraf aanmelden in verband met de organisatie van die avond.

Help mee in jouw Geleenbeekdal!
Ben je graag veel buiten, heb je groene vingers én ben je enthousiast over de natuur in het Geleenbeekdal? Natuurmonumenten kan jouw hulp dan goed gebruiken. Dit jaar wordt een nieuw team beheervrijwilligers opgestart voor het beheerwerk in de natuurgebieden van Natuurmonumenten in het Geleenbeekdal.
De werkzaamheden bestaan o.a. uit zaagwerk, opschonen van poelen, maaiwerk, onderhoud rondom cultuurhistorische objecten en recreatieve voorzieningen. Maar ook de uitvoering van belangrijke beheerwerkzaamheden die bijdragen  aan het bevorderen van de leefomstandigheden van rode lijst-soorten, zoals het Vliegend Hert, behoren tot de taken. Op die manier draag jij een onmisbaar handje bij aan de natuurontwikkeling in het mooie Geleenbeekdal. De werkzaamheden vinden in groepsverband plaats, met eenvoudig handgereedschap en/of machines zoals bosmaaier en kettingzaag.Klik hier voor meer informatie over dit vrijwilligerswerk

Informatie-bijeenkomst
Op de informatie-bijeenkomst krijg je meer informatie mee over het werk en de mogelijkheden van deze vrijwilligersgroep. Vanuit je interesse maken we dan samen een vervolgafspraak op maat.
Wij zorgen voor een vaste contactpersoon, duidelijke informatie en we leiden je aan de hand van een specifieke training op. Daarnaast zijn er mogelijkheden om extra cursussen te volgen om je verder te verdiepen in bijvoorbeeld flora en fauna.  

Meer informatie over deze vrijwilligersfunctie vind je op de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten.nl/vrijwilligers) of via een mail aan [email protected]

Je bent hierbij uitgenodigd voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst opDonderdagavond 6 april van 19.30u tot 21.00u
In Kasteel Terborgh, Heisterbrug 119, 6365 CC  Schinnen

Ivm de organisatie van de bijeenkomst svp vooraf aanmelden via deze weblink

Dank en tot dan!

 

Bianca de Craen
Bianca de Craen
logo