Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Natuurgrondenruil in Limburg voor effectiever beheer

15 januari 2018 | Anke Brouns

Grootste natuurgrondenruil ooit in Zuid-Limburg zorgt voor effectiever en goedkoper natuurbeheer

Natuurgrondenruil in Limburg voor effectiever beheer

In het Geleenbeekdal hebben we de laatste jaren onze eigendommen al behoorlijk uitgebreid, van twaalf hectare in 1994 naar bijna driehonderd hectare nu. Met deze kavelruil komt daar nog eens enkele hectares bij, afkomstig van Staatsbosbeheer. De nieuwe gebieden liggen vooral rond Wolfhagen, Windraak en Doenrade en sluiten deels aan op gebieden die we daar al in eigendom hebben.

Daarnaast vinden er wat verschuivingen op kleine schaal plaats. Dat gaat dan meestal om snippers natuur die voor de ene organisatie geïsoleerd liggen ten opzichte van haar overige eigendom, maar wel grenzen aan eigendom van een collega-organisatie.

Voor bezoekers verandert er eigenlijk niets. De gebieden blijven gewoon toegankelijk zoals je dat gewend bent.

Anke Brouns
Anke Brouns
logo