Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelroute vernieuwd

25 november 2020 | Paul Wijenberg

Het is een bijzondere wandeltijd: in een periode met Herfst en Corona is en blijft het heel belangrijk om te bewegen en te genieten van de natuur. Dat kan heel goed in het Geleenbeekdal, waar twee gemarkeerde routes op je wachten. In de afgelopen periode is de bewegwijzering van het Rondje om het indrukwekkende Stammenderbos aanzienlijk verbeterd. Er zijn in het belang van het wandelplezier langs de gehele route blauwe routepijlen aangebracht.

Uitzicht Geleenbeekdal

Wandelplezier voorop

" Die zeer afwisselende en veelgebruikte wandelroute bleek voor de doorsnee-wandelaar een te moeilijke speurtocht geworden: te weinig herkenningspunten en onduidelijke routemarkeringen. Dus te vaak dwalen en puzzelen op de vele kruisingen en splitsingen van de bospaadjes. We ontvingen meerdere malen klachten van teleurgestelde wandelaars die hun wandelplezier inwisselden voor speurtocht-stress.

Dat is hier niet onze bedoeling. Integendeel: Zeker als je ergens voor het eerst komt en er niet bekend bent, wil je voldoende duidelijk door de mooiste onderdelen van het natuurgebied geleid worden. Er bestaat geen enkele waterdichte routebeschrijving maar we werken er wel heel graag aan. Wandelplezier en natuurbeleving staat voorop bij het aanbieden van wandelroutes." Aldus Paul Wijenberg, Boswachter Communicatie en Beleven. 

Blauwe pijlen

We hebben op alle belangrijke routepunten, bij kruisingen en splitsingen, blauwgekleurde routepijlen op palen en terreinbebordingen aangebracht. Dat is een belangrijke aanvulling op de routebeschrijving met gebiedskaartje dat via onze website te downloaden is. Probeer de route maar uit via deze link . Geniet van de slingerende Geleenbeek, waar de jagende ijsvogel te spotten is, geniet van de imposante loofbomen op de hellingen van het Stammenderbos en verwonder je over de prachtige panorama's onderweg. Geniet van de natuur in het Geleenbeekdal die -ondanks Corona- open blijft en vergeet daarbij de richtlijnen tav onderlinge afstand en groepsgrootte na te leven.

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg