Ga direct naar inhoud
Nieuws

Onderhoud Beukenlaan en St. Jansboskapel bij kasteel Schaloen

04 oktober 2023 | Bianca de Craen

In de periode van 4 tot 6 oktober wordt er onderhoud gepleegd aan de beukenlaan bij kasteel Schaloen en bij de haagbeuken bij de St. Jansboskapel. De wegen en paden blijven toegankelijk voor de bezoekers van het gebied.

St. Jansboskapel

Veiligheid

Elke 3 tot 4 jaar voert Natuurmonumenten onderhoudswerkzaamheden uit aan de beukenlaan  bij kasteel Schaloen. Dit onderhoud is nodig vanwege de veiligheid. Door de jaren heen kunnen takken dood gaan of door storm en wind deels afgebroken zijn. Om te voorkomen dat deze takken naar beneden vallen, worden deze nu verwijderd. Ook laaghangende takken worden meegenomen. De wegen en paden blijven toegankelijk. Indien nodig wordt u ter plaatse begeleid door het aanwezige personeel. St. Jansboskapel

Ook de haagbeuken bij de St. Jansboskapel worden weer meegenomen in het onderhoud. De haagbeuken worden in een knotvorm gekandelaberd oftewel de takken van de kruin worden flink terug gesnoeid. Hierdoor zullen de haagbeuken er tijdelijk wat kaler uitzien, maar het groeit daarna gewoon weer terug aan.

De wegen en paden blijven toegankelijk zodat u kunt blijven genieten van dit mooie natuurgebied!

 

Bianca de Craen
Bianca de Craen