Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden langs Geul in Valkenburg na hoog water

30 juli 2021 | Bianca de Craen

Op 14-15 juli 2021 is er een grote watersnoodramp geweest onder andere in het Geuldal. De schade aan huizen, winkels, restaurants, hotels, wegen maar ook aan de natuur is enorm. Veel werk wordt door vrijwilligers gedaan maar het grote werk in de natuur gebeurt door aannemers, bedrijven.

Oostervoetpad na hoog water

Voet- en fietspad langs Geul tot drie beeldjes weer open

In samenwerking met Natuurmonumenten gaat het waterschap werkzaamheden uitvoeren langs de Geul in Valkenburg. Eerst tussen kasteel Oost en de drie beeldjes:  bomen die zijn omgevallen of dreigen om te vallen worden verwijderd. Het water in de Geul moet namelijk vrij kunnen doorstromen richting Valkenburg en geen bomen meenemen. Deze werkzaamheden worden vanuit de graslanden en in de Geul verricht.  Het goede nieuws is dat het voet-fietspad tussen Kasteel Oost en de drie beeldjes weer snel open gaat, zodat men via de beukenlaan naar kasteel Schaloen en verder kan wandelen en fietsen.

Voetpad tot Veeweg langdurig afgesloten

Daarna gaat het Waterschap in samenwerking met Natuurmonumenten omgevallen bomen uit de molentak halen bij de kasteelhoeve Genhoes. Vervolgens wordt er in de Geul, in de graslanden en aan het voetgangerstalud tussen de drie beeldjes en de Veeweg gewerkt. De Geul is daar onder de bomen gaan stromen en daardoor is het talud met voetpad instabiel geworden, het talud dreigt nu weg te spoelen. Daarom moeten er bomen worden gekapt voor een stabieler talud. Daarna moet het voetpad nog worden hersteld dus dat gaat een langere tijd duren.

Vragen

De totale werkzaamheden gaan meerdere weken duren en er wordt gebruikt gemaakt van groot materieel. Excuses voor de mogelijke overlast. Let op: lang niet alle routes zijn geheel toegankelijk, houd er rekening mee als u gaat wandelen of fietsen. Voor meer info kijk hier: veilig op pad.  Heeft uw vragen laat het ons weten! [email protected]

Bianca de Craen
Bianca de Craen