Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef het Geuldal eens anders...

27 oktober 2021 | Paul Wijenberg

Een bezoek aan het Geuldal levert steeds opnieuw een heerlijke belevenis van een uniek landschap op. Cabaretier en Bijna-bioloog Jochem Myjer kreeg de kans om het Geuldal per luchtballon te ontdekken. Dat leverde op de televisie een prachtige ode aan het Zuid-Limburgse landschap op.

Geuldal vanuit de ballon

Dat het Geuldal indrukwekkend mooi is, wisten we al langer. maar Jochem laat dit in een nieuw programma "Jochem in de wolken" vanuit het zicht van een zwevende buizerd zien. Samen met ballonvaarder Ike kijkt hij zijn ogen uit over de Zuid-Limburgse heuvels nabij de Belgische grens. Beter gezegd: het dalenlandschap. Omdat hij 3 jaar biologie studeerde alvorens het theater in te duiken, weet hij menig "Wist-je-datje" uit de natuur en het landschap op zeer enthousiaste en betrokken wijze uit het ballonmandje te gooien. Zo bewondert hij het watermanagement van de bever, benadrukt hij het belang van het Geuldalse klimaatbufferproject en verklapt hij het geheim van de boshommel. Natuurmonumenten hielp hem mee in de voorbereidingen en leverde de nodige landschaps- en natuurinformatie.

Vaar mee met Jochem en raak net zo onder de indruk van het Geuldal, dat zo gebaat is bij de activiteiten die bescherming en behoud van haar natuur en de cultuurhistorie behartigen. Klik hier om de TV-aflevering na te kijken.

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg