Nieuws van de boswachter

Corona voorkomt openstelling Volmolen

28 oktober 2020 | Paul Wijenberg

Corona slaat ook tot diep in de natuurgebieden toe. Bij de prachtige Volmolen hebben we er ook last van: tot nadere datum in het voorjaar helaas gesloten.

Volmolen2020

Openstelling in het gedrang

De prachtige Volmolen met zijn authentieke inrichting en geweldige omgeving schreeuwt om openstelling en bezichtiging. Natuurmonumenten stelt haar natuurgebieden en erfgoed zoals de monumentale gebouwen zoals de Volmolen graag zo veel mogelijk open voor het publiek. Helaas hebben we moeten besluiten het Rijksmonument tot de lente van 2021 niet meer voor het publiek open te stellen. 

Niet Corona-proof

Nadat de ingrijpende renovatie van de waterhuishouding rondom de Volmolen al tot een maandenlange sluiting leidde zorgt de aanhoudende Corona-pandemie nu voor een volgend uitstel van openstelling. Tijdens de afgelopen Open Monumentendag in september j.l. waren we er weer: Molenaars en Natuurmonumenten - medewerkers waren present en boden de bezoekers een kleinschalige openstelling. Gaandeweg deze Open Dag bleek dat de handhaving van bijvoorbeeld de onderlinge afstand in het kleine gebouw niet mogelijk bleek. Veiligheid en gezondheid voor alles, dus is openstelling voorlopig geen optie.

We hopen dat de Volmolen weer rond Pasen 2021 te bezichtigen is. Tot die tijd: Geniet onverminderd van de natuur in het omliggende Geuldal: Die blijft altijd open (met spelregels die wel bruikbaar zijn)!

[Foto: Gemma Prevos]

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg
logo