Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gastvrije Geuldal-vrijwilligers gezocht

16 november 2022 | Paul Wijenberg

De beheereenheid Zuid-Limburg van Natuurmonumenten zoekt graag in de omgeving van de Volmolen bij Epen de hulp van nieuwe vrijwilligers in diverse functies. Er wordt namelijk een nieuw Geuldals team met vrijwillige boswachters, info-vrijwilligers, beheervrijwilligers en molengidsen geformeerd. Doordat de eerder ingeplande informatie-avond door Corona-beperkingen bij de organisatoren helaas niet door kon gaan volgt de inhaalslag: je bent uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op maandagavond 28 november van 19.30u tot 21.00u in Epen. Svp. vooraf aanmelden ivm de organisatie van de avond.

infostand

Help mee in jouw Geuldal!

Ben je graag veel buiten èn enthousiast over het Geuldal in de omgeving van Epen? Natuurmonumenten kan jouw hulp goed gebruiken. Komend jaar wordt namelijk de prachtige Volmolen heringericht om als centraal ontvangstpunt voor bezoekers aan het Geuldal te fungeren. Van hieruit willen we de gasten (omwonenden, recreanten en toeristen) zo gastvrij mogelijk ontvangen en informeren over de natuur, het gebouw, het beheer van het landschap en stellen we hen graag de vraag om bij te dragen. Onze vrijwilligers hebben die mogelijkheden tijdens een excursie, een ontvangst in de Volmolen of in een infostand in het gebied. Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger om een handje te helpen met beheerwerkzaamheden in het Geuldal.

Doe mee en kom naar de informatie-bijeenkomst

Op de informatie-avond lichten we je onder het genot van de koffie en vlaai de diverse  vrijwilligersmogelijkheden  toe.  Vanuit je interesse maken we dan samen een vervolgafspraak op maat. Er volgt daarna een kennismakingsgesprek en kun je vrijblijvend de klus uitproberen. Wij zorgen voor een vaste contactpersoon, duidelijke informatie en we leiden je aan de hand van een specifieke training op. Het rooster kan in overleg vastgesteld worden: Ga je bijvoorbeeld voor een dagdeel op elke laatste zaterdag of zondag per maand? 

Meer informatie over deze vrijwilligersfuncties vind je op vrijwilligers of via een mail aan [email protected]

 

 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg