Ga direct naar inhoud
Nieuws

Mookerheide en Geuldal uitgelicht in twee Arriva-treinen in Limburg

15 januari 2018 | Ellen Luijks

Op dinsdag 16 januari zijn bestemmingstreinen van Arriva, de Mookerheide en het Geuldal, feestelijk in gebruik genomen.

Mookerheide en Geuldal uitgelicht in twee Arriva-treinen in Limburg

Voor het noorden van de provincie is de Mookerheide één van de aansprekende bestemmingen. Voor Zuid-Limburg gaat de aandacht uit naar het Geuldal. Voor de ingebruikname van deze treinen reden op 16 januari de boswachters Ellen en José van beide gebieden mee in de trein.

Een aansprekend interieur

De Mookerheide wordt geïntroduceerd door boswachter Ellen en voor het Geuldal is het mede oprichter van Natuurmonumenten Eli Heimans, die de reiziger uitnodigt voor een bezoek aan de bestemming. In de Geuldal en Mookerheide trein wordt de reiziger in de trein getrakteerd op veel natuurschoon. Afbeeldingen van unieke, alleen in het bewuste gebied te vinden, flora en fauna siert de wanden en de toiletunit in de trein.

Overige bestemmingstreinen

In totaal rijden er 14 bestemmingstreinen in Limburg. Een aantal van deze treinen werd de afgelopen tijd al ‘onthuld’. Zo rijden naast de drie die vandaag in gebruik werden genomen ook de treinen van De Groote Peel, Kasteel Hoensbroek, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, Het witte stadje Thorn en Pinkpop al geheel in de sfeer van de bewuste bestemming rond. Alle 14 bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde. Elk een unieke bestemming waar Arriva haar reizigers graag mee naar toe neemt. Voor meer informatie kijk ook op www.14bijzonderebestemmingen.nl .

Namenwedstrijd

Bij de start van Arriva in Limburg eind 2016 werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee, naar al die mooie plekken in Limburg. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen, waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers. Uiteindelijk hebben 14 treinen de naam gekregen van een Limburgse bestemming.

placeholder

Vanmiddag op de @Arriva_NL #Geuldal trein tussen #Heerlen en #Maastricht met collega @boswachterellen pic.twitter.com/FdjyjegJW8

— Boswachter José (@JoseHermens)

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter