Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten adviseert op Nationaal Monumenten Congres

23 november 2022 | Paul Wijenberg

Op donderdag 3 november jongstleden leverde Natuurmonumenten een belangrijke bijdrage aan het jaarlijkse Nationaal Monumenten Congres. Vanuit het thema "Veerkrachtig Erfgoed" deelden we voor 300 deelnemers uit de Erfgoedsector onze opgedane kennis en ervaringen in de openingsfilm en in het leerzame panelgesprek

geul hoog water

Op donderdag 3 november was het Nationaal Monumenten Congres. Het jaarlijkse congres voor de erfgoedsector. Elk jaar op een andere locatie met een wisselend thema en partners. Dit jaar op Fort Voordorp in Groenekan met als thema Veerkrachtig erfgoed. Een thema waarover Natuurmonumenten ontzettend veel kennis en ervaringen kunnen delen.



Vandaar dat wij voor deze editie een logische partner voor het congres waren met een belangrijke bijdrage van gebiedsmanager Cindy Burger van onze Beheereenheid Zuid-Limburg. Die bijdrage kreeg een plek in de openingsfilm van het congres alsook tijdens het plenaire panelgesprek over de recente  overstromingen in het Geuldal.



Cindy legde uit dat Natuurmonumenten elke dag bezig is om onze natuurgebieden toekomst-bestendiger te maken en dat erfgoed hier juist een belangrijke rol in speelt. Momenteel zijn we in de omgeving van de Volmolen erg actief om de natuur als bondgenoot in de strijd tegen hoogwaterproblematieken in te zetten. Ook vertelde zij dat de lessen die geleerd zijn met de extreme overstromingen weer bijdragen aan nieuwe inzichten en kennis voor de toekomst. Een mooi en duidelijk verhaal waar uit blijkt dat natuur en erfgoed onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg