Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwsbrief Geuldal

11 februari 2023 | Anne Steijaert

Natuurmonumenten maakt zich samen met andere natuurorganisaties sterk voor een biodivers en klimaatrobuust Geuldal waar bezoekers kunnen genieten van de natuur en cultuurhistorie. Het Geuldal is volop in beweging. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen is er nu een digitale nieuwsbrief.

Geuldal

Samen met partners werken we aan een klimaatrobuust Geuldal. Door water langer vast te houden in het landschap en afstromend water te vertragen, zetten we de natuur in als bondgenoot tegen hoogwateroverlast en verdroging. Aanplant en herstel van bijvoorbeeld heggen en graften (begroeide traptreden op hellingen) komt ook de soortenrijkdom aan planten en dieren ten goede wat tevens een aantrekkelijk landschap oplevert om in te recreëren.

Actualiteiten in het Geuldal

Op dit moment laat Natuurmonumenten oude drainagesystemen verwijderen uit het Geuldal waardoor grondwater minder snel wordt afgevoerd. Vanuit Natuurkracht werken we samen met andere natuur—en milieuorganisaties aan het inspireren van burgers, ondernemers en overheden om de natuur in te zetten tegen hoogwateroverlast. Daarnaast zijn er rondom de Volmolen te Epen verschillende ontwikkelingen om de molen beter beleefbaar te maken én zoeken we nieuwe vrijwilligers. Meer over al deze onderwerpen is te lezen in de eerste nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en actualiteiten in het Geuldal? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief via de aanmeldlink hieronder. Abonnees ontvangen in hun mailbox automatisch het laatste nieuws over projecten, samenwerkingsverbanden en werkzaamheden in onze terreinen in het Geuldal. De nieuwsbrief verschijnt op basis van actualiteiten, naar verwachting 6 tot 8 keer per jaar.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Verschenen edities

Nieuwsbrief nummer 5, november 2023

Nieuwsbrief nummer 4, oktober 2023

Nieuwsbrief nummer 3, juni 2023

Nieuwsbrief nummer 2, maart/april 2023

Nieuwsbrief nummer 1, januari 2023

Anne Steijaert