Ga direct naar inhoud
Nieuws

Volmolen helaas nog niet toegankelijk: de superomgeving wel!

26 mei 2020 | Paul Wijenberg

Het Volmolen-gebouw blijkt niet Corona-proof voor openstelling. Daarom is het monument voorlopig niet toegankelijk. Een gemarkeerde wandeling door de omgeving is en blijft onverminderd onze aanrader.

5 Sterren landschap!

Helaas bieden de noodzakelijke regels vanwege de Corona-crisis geheel geen mogelijkheid om het Volmolen-monument open te stellen voor publiek. In de reguliere tijden demonstreerden de vrijwillige molenaars twee keer per maand de Volmolen in volle glorie. Na de eerdere sluiting vanwege de werkzaamheden van het Waterschap aan de waterhuishouding om de Molen gooit nu de Corona-bedreiging helaas roet in het eten.

De medewerkers van Natuurmonumenten betreuren deze beperking maar zien deze verplichte sluiting als noodzakelijk. Onze Vereniging en werkorganisatie volgen de uitgevaardigde regels vanuit de Rijksoverheid immers volledig.

Er is nu nog geen zicht op een mogelijke openstelling. Dat hangt af van het verdere verloop van de Corona-crisis en van de mogelijkheden binnen het gebouw. Daarover houden we u nog op de hoogte.

Natuurlijk raden wij u graag van harte aan om de omgeving van de Volmolen te bezoeken. De natuur is immers open en de Corona-richtlijnen bieden voldoende mogelijkheden voor zo'n bezoek. Volg een de gemarkeerde wandelroutes en geniet met volle teugen van het authentieke landschap, inclusief uitzicht op de gebouwen van de Volmolen in het beekdal. Klik hier voor de afwisselende wandelroute van 5 kilometer.

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg