Ga direct naar inhoud
Nieuws

Volmolen in de steigers

18 september 2018 | Bianca de Craen

Dit Rijksmonumenten complex in Epen Zuid-Limburg, tussen Geul en molentak in het Geuldal stamt uit de 2e helft van de 19e eeuw. Aannemer Laudy uit Sittard gaat nadat de steigers zijn geplaatst, de dakpannen en het aanwezige dakbeschot verwijderen en de aangetaste houtconstructie vervangen. Gevel en dak details worden hersteld en terug gebracht naar hun oude historische detaillering. Op zondag 7 oktober kun je tijdens de Limbursge Molendag van 11.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen.

Volmolen in de steigers

Kerkuilen en vleermuizen

De komende tijd gaat Waterschap Limburg ook aan de hoogwaterbeveiliging werken en een vistrap maken. Daarna kan het woonhuis en de stallen van de Volmolen herstemd worden, met andere woorden een nieuwe bestemming krijgen.  Van te voren zijn de gebouwen gecontroleerd op flora en fauna: er zijn vleermuizen en kerkuilen aangetroffen. Deze worden tijdens de werkzaamheden ontzien. Na de werkzaamheden zijn de gebouwen alleen maar geschikter voor deze dieren.

Kom kijken op zondag 7 oktober

Met meer dan 500 monumentale gebouwen in bezit of beheer staat bij Natuurmonumenten altijd wel één monument in de steigers. Tijdens een restauratie laten de bouwwerken je een glimp zien van het verleden en de belofte voor de toekomst. Op zondag 7 oktober tijdens Limburgse Molendag nodigt Natuurmonumenten je uit te komen kijken naar de werkzaamheden. De aannemer Laudy, geeft dan uitleg over het werk. Je bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur, Plaatweg, Epen. Parkeren kan op Bennetweg, Epen

Bianca de Craen
Bianca de Craen