Ga direct naar inhoud
Geuldal

Projecten in Geuldal

 • Project

  Nieuwsbrief Geuldal en Noordal

  Natuurmonumenten maakt zich samen met andere natuurorganisaties sterk voor een biodivers en klimaatrobuust Geuldal en Noordal waar bezoekers kunnen genieten van de natuur en cultuurhistorie. Het Geuldal en Noordal zijn volop in beweging. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen is er een digitale nieuwsbrief.

 • Project

  Natuurherstel in Natura 2000-gebied het Geuldal

  Het Geuldal is een van de grootste Natura 2000-gebieden van Nederland. Door de hoogteverschillen, de zuidelijke ligging en de bijzondere bodem leven er soorten die je nergens anders in Nederland vindt. Daarom voert Natuurmonumenten hier werkzaamheden uit om dit unieke gebied verder te versterken. We vertellen je graag meer over het belang en de voortgang van de werkzaamheden.

 • Project

  Natuurkracht voor hoogwaterveiligheid in het Geul- en Gulpdal

  Natuurmonumenten, Natuur- en Milieufederatie Limburg, Stichting het Limburgs Landschap, ARK Natuurontwikkeling en het Wereld Natuur Fonds slaan de handen ineen in het programma Natuurkracht. Het nieuwe fonds en innovatieprogramma dat burgers, ondernemers en overheden inspireert, uitdaagt en ondersteunt om natuur in te zetten als bron voor ideeën, technologieën en plannen die duurzaam helpen tegen klimaatverandering en wateroverlast in het Zuid-Limburgse landschap, met name in het Geul- en Gulpdal.

 • Project

  Klimaatrobuust Geuldal

  Om wateroverlast en droogte te bestrijden maken natuurorganisaties zich samen met andere betrokkenen sterk voor een klimaatrobuust Geuldal.

 • Project

  Herstel topnatuur in Pays Mosan, het Land van de Maas

  Zuid-Limburg is de meest noordelijke locatie in Europa waar zink- en kalkflora te vinden is. Met financiële steun van het Europese LIFE Nature programma en de Provincie Limburg herstelde en vergrootte Natuurmonumenten de zeldzame zinkflora, glanshaverhooilanden en kalkhellingen en -rotsen in het Geuldal en op de Sint-Pietersberg.