Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Gorsselse Heide

  Gorsselse Heide

  Welkom in Gorsselse Heide

  Wandel over de Gorsselse Heide en ontdek een gevarieerd bos. Vroeger lagen hier uitgestrekte heidevelden die gemeenschappelijk bezit waren. Ze werden door de boeren in de omgeving gebruikt.

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Gorsselse Heide
 • Over het gebied

  De naam van het natuurgebied verwijst naar de oude begroeiing. Vanaf zo'n 100 jaar geleden werd het bebost met grove den. Maar geleidelijk ontstaat er meer variatie in het bos. Het eentonige naaldbos ontwikkelt zich tot een loofbos. Een deel bestaat al uit berk en eik en heeft een struiklaag van vuilboom en lijsterbes. In het bos kun je mierenhopen van de rode bosmier ontdekken. Er broeden drie soorten spechten, vele zangvogels, havik en buizerd.

  Wat kun je in het bos doen?

  • Je kan vrij wandelen op de wegen en paden.
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd.
  Een lijsterbes bloeit goed op de Gorsselse Heide

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Direct naar

  logo