Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kinderopvang Bloesem zet bloemetjes buiten voor Natuurmonumenten

24 april 2019 | Simone Damhof

Bloesem kinderopvang is ‘kinderopvang met een groen hart’. In Haaksbergen en Enschede biedt Bloesem opvang waarbij het accent op ‘buitenspelen’ ligt. Bij de locaties zijn speelweiden aanwezig en dieren. De link met Natuurmonumenten is dan snel gelegd.

grintenbosch - bloesem

Kinderopvang Bloesem op bezoek met loeppotten en schepnetten

Natuurmonumenten legde samen met het IVN de basis voor het educatieve scholenprogramma in het Grintenbosch. De kinderen van Bloesem in Haaksbergen bezoeken dit bos ook vaak. De opbrengst van de kerstmarkt die Bloesem organiseerde mocht besteed worden aan educatieve materialen voor het Grintenbosch. Voor maar liefst 1500 euro stelden de vrijwilligers een materialenlijst op.

Bloemetjes buiten zetten

Op 23 en 24 april kwamen de kinderen van de buitenschoolse opvang de materialen brengen. Een bonte stoet van kinderen met schepnetten, loeppotten en faunabakken. Om het Grintenbosch nog aantrekkelijker te maken gingen vrijwilligers en kinderen samen aan de slag met het vullen van kistjes voor het insectenhotel. Het was nog een hele toer om alle kistjes met volledige vulling naar het hotel bij de weide te brengen. Het plaatsen in het hotel gebeurde met vereende krachten. Kleine spierbundels waren soms echt nodig om de kistjes goed aan te duwen en op de plek te houden. Om het eten voor de insecten dichtbij het hotel te hebben startten we daarna met het maken van een bloemenweide. Met uiterste precisie en 'in lijn' verdeelden de kinderen de zaadjes die ze in een kartonnen bekertje kregen.

Onbetaalbaar

Alle kleine hulp-boswachters trakteerden we aan het eind van de ochtend op een welverdiende lunch. Evenals overigens de vrijwilligers die in grote getale paraat stonden deze ochtenden. We werden blij van de geweldige donatie en zeker ook van een kleine honderd blije kindersnoetjes. En binnenkort zien  we vast ook ook blije bijen in een bont bloemenveld.

Sfeer proeven?

Hier vind je een filmpje van Sternet Haaksbergen

Hier vind je het fotoalbum van Natuurmonumenten Twente (met dank aan Betty Morsinkhof)

Hier vind je het fotoalbum van Bloesem kinderopvang

 

Simone Damhof
Simone Damhof