Word lid
Wandelen

Wandelroute 17 km Hackfort, vlakbij Vorden

Wandelroute 17 km Hackfort, vlakbij Vorden

17.45 km

Waar

Hackfort

Vertrekpunt

Station Vorden

Wandelen

Wandelroute 17 km Hackfort, vlakbij Vorden

Een prachtige wandeling door een typisch Achterhoeks landschap. Op landgoed Hackfort vind je nog eeuwenoude en door houtwallen omgeven akkers, hakhoutbosjes, poelen en historische boerderijen. Bezoek de watermolen, de kasteeltuin en kom even heerlijk bij in de Keuken van Hackfort, een brasserie in het gerestaureerde koetshuis.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Station Vorden: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanuit Zutphen de N319 richting Winterswijk/Vorden. Rij in Vorden door het centrum en sla op de rotonde linksaf. Naast het NS-station is een parkeerplaats. Ook vanuit Doetinchem en Winterswijk kom je op de rotonde vlakbij station Vorden.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Vorden heeft een NS-station.

Hackfort

Wat wij hier doen

Hackfort, een bloeiend landgoed

Na het overlijden van de laatste baron dreigde het landgoed uiteen te vallen. De nazaten lieten Hackfort daarom na aan Natuurmonumenten. Samen met boeren, ondernemers en vrijwilligers zorgen we ervoor dat de prachtige eenheid van kleinschalig landschap en historische gebouwen behouden blijft. Rond het kasteel en in het parkbos hebben we honderdduizenden bolletjes geplant. Zo kan iedereen in het voorjaar genieten van krokussen, lenteklokjes, sneeuwklokjes, bosanemonen en kievitsbloemen.

17.45 km

Wandelroute 17 km Hackfort, vlakbij Vorden