Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kleurenpracht in de Kievitslanden

07 mei 2019

Een paar weken geleden overheerste nog het lila van de pinksterbloemen. Nu hebben de boterbloemen met hun gele kleur het beeld overgenomen. Het voorjaar betekent bloemen in de Kievitslanden!

Kievitslanden

Als je door de Kievitslanden fietst waan je je in een waar bloemenparadijs. De vochtige hooilanden staan volop in bloei. Als eerste lieten de pinksterbloemen zich zien waardoor de hooilanden lila kleurden. Vanaf april zijn daar de scherpe boterbloemen bij gekomen en voert het geel van deze bloem de boventoon. Het duurt nu niet lang meer of de Echte koekoeksbloem vouwt zijn bloemblaadjes ook open en geeft de Kievitslanden daarmee een roze tint.

Wil je dit prachtige kleurenspel zelf zien? Fiets dan dwars door de Kievitslanden over het fietspad tussen knooppunten 4 en 10.

Als je door de bloemrijke Kievitslanden fietst zou je het misschien niet zeggen, maar langzaam aan verdwijnen wilde bloemen uit ons landschap. En dat is slecht nieuws! Wilde bloemen zijn erg belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels.

Laten we samen Nederland weer in bloei zetten! Vraag het gratis actiepakket aan op Natuurmonumenten.nl/actiepakket

Scherpe boterbloem