Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hassinkbos tijdelijk minder of niet toegankelijk

31 maart 2021 | Jantine Wesselink

Tegen onze natuur in zijn onze boswachters genoodzaakt het Hassinkbos bij Epse tijdelijk af te sluiten. De reden is het onschadelijk maken van de op 6 april gevonden brandbom.

Afsluiting Hassinkbos

Ga elders wandelen

Van maandag 16 april tot de vrijdag 30 april is het Hassinkbos minder of niet toegankelijk. Dit wordt ter plaatse ook duidelijk gemaakt. Boswachters van Natuurmonumenten vragen eventuele bezoekers mede namens gemeente Lochem en de EODD niet naar het bos te komen en elders te gaan wandelen.

Vindplaats niet toegankelijk

De brandbom werd op 6 april gevonden en staat op scherp. Hij ligt veilig door hem af te dekken met een container en hier hekken omheen te zetten. De vindplaats is verboden terrein met toezicht. Dit blijft zo. Als het werk op 19 april start, wordt een groter deel van het Hassinkbos afgezet. Op 23 april is het bos afgesloten voor publiek. Medewerkers van de gemeente en Natuurmonumenten  controleren de toegangswegen. Ook in de dagen na de explosie is het bos beperkt toegankelijk.

Kraamkamer

Het is nu broedseizoen, dus de natuur is als het ware een grote kraamkamer. De ruiming van een bom past daar idealiter niet bij. Aangezien het te gevaarlijk is de bom te verplaatsen, is het ter plaatse opruimen van de bom de enige optie. We hopen natuurlijk dat de schade en verstoring van de natuur tot een minimum beperkt wordt.

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink