Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwillig boswachters gezocht rond Oss en Den Bosch

07 augustus 2020 | Sander Verwoerd

De Maasuiterwaarden is een van de meest langgerekte natuurgebieden van Natuurmonumenten. Over enkele tientallen kilometers liggen de uiterwaarden met prachtige riviernatuur verspreid. Voor de gebieden van Oss tot Den Bosch zoekt Natuurmonumenten nu een tiental vrijwilligers. Samen vormen zij een nieuwe vrijwilligersgroep. 

de Maas

Enthousiasme en betrokkenheid staan voorop

We zoeken natuurliefhebbers die trots zijn op en betrokken (willen) zijn bij de natuur. Vrijwillig boswachters zijn gastheer voor het gebied, vertellen over de natuur, maar spreken ook mensen aan op ongewenst gedrag. 

Maasuiterwaarden en Vlijmens Ven

We zijn op zoek naar vrijwillig boswachters die op verschillende tijdstippen, minimaal 1x per maand, actief willen zijn. Naast de uiterwaarden langs de Maas, zoeken we ook voor het Vlijmens Ven (tussen Vught en Nieuwkuijk) vrijwillig boswachters. Het kan natuurlijk ook allebei! 

Kennis en kunde dankzij Natuurmonumenten

Vrijwilligerswerk vraagt van twee kanten inzet. Daarom biedt Natuurmonumenten een of meer informatieavonden aan om de nieuwe vrijwilliger te vertellen over de natuur van het Vlijmens Ven de Maasuiterwaarden. Uiteraard maak je kennis met het vaste team en zorgen we ervoor dat je goed uitgerust wordt: van kleding tot kennis. Op de achtergrond wordt ook alles goed geregeld.

Wil jij je aanmelden of heb je nog vragen?

Ben je benieuwd wat het vrijwilliger boswachterschap inhoudt, heb je interesse om je voor deze gebieden in te zetten? Meld je dan aan via [email protected].  We hebben nog geen informatieavond gepland, Dat doen we na de zomervakantie. Meld je aan en wij houden je op de hoogte! 

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd