Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw familiepad geopend in Heumensoord

10 juni 2019

Natuurmonumenten zorgt voor een betere toegankelijkheid van natuur voor mensen met een fysieke beperking. In het kader van het project ‘natuur voor iedereen’ is in natuurgebied Heumensoord een nieuw familiepad aangelegd. Op woensdag 29 mei is het pad vanaf de parkeerplaats Beukenlaan, gelegen aan de Scheidingsweg in Malden, geopend door wethouder Velthuis van de gemeente Nijmegen.

opening familiepad

“Heumensoord vormt 500 hectare aan rust en ruimte, en dat zo dicht bij de stad. Je kunt hier genieten van de statige beukenlanen, bloeiende rododendrons en open heideterreinen. Iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om hier van te kunnen genieten.”, vertelt Ellen Luijks, boswachter communicatie en beleven. In Heumensoord lopen diverse wandel- en fietspaden maar er is nog geen pad aanwezig voor mensen die niet zo ver kunnen wandelen. Daar wilde Natuurmonumenten verandering in brengen. Vorig jaar is in samenwerking met Kenniscentrum Groen & Handicap een twee kilometer lange route uitgezet door het gebied heen.

De afgelopen tijd heeft Natuurmonumenten maatregelen getroffen in het gebied om het nieuwe pad te realiseren. De grootste ingreep vormde het verharden van het pad. Er is gezorgd voor een natuurlijk uitziende verharding zodat de gebruikers zo min mogelijk gestoord worden in hun beleving. Tevens zijn er twee extra rustpunten gecreëerd door middel van het plaatsen van twee bankjes langs het pad, zijn de informatieborden vervangen en maakt de bewegwijzering door middel van blauwe pijlen het pad helemaal af. De route is twee kilometer lang en vormt een leuke ronde door het gebied heen. Ontdek het familiepad.

Het nieuwe pad in Heumensoord maakt deel uit van het project ‘natuur voor iedereen’. Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft Natuurmonumenten met dit project in samenwerking met HandicapNL, het Kenniscentrum Groen & Handicap, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en de Speeltuinbende de mogelijkheid gekregen om werkzaamheden uit te voeren in 40 natuurgebieden in Nederland waarbij gelet is op de omvang, bereikbaarheid en spreiding. Het doel is om eind dit jaar in alle toegewezen gebieden het project af te ronden en zo de natuur beter toegankelijk te maken voor iedereen.

ingebruikname familiepad