Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kort nieuws uit Heumensoord

18 november 2020

Kort nieuws uit Heumensoord. Er komen veel meldingen binnen over bekladde en vernielde (herinnerings)banken maar ook over andere objecten zoals elektra-/trafogebouwtjes in Heumensoord. Daarnaast is de kabouterboom helaas omgevallen. Hieronder lees je er meer over.

heumensoord

Graffiti en vernielingen in Heumensoord

Er komen veel meldingen binnen over bekladde en vernielde (herinnerings)banken maar ook over andere objecten zoals elektra-/trafogebouwtjes in Heumensoord. Wij hebben er een aantal keren actie op ondernomen maar de vernielingen blijven doorgaan.

Het is helaas niet mogelijk om tijd genoeg vrij kunnen maken om de banken iedere keer opnieuw schoon te maken. (Het is lastige en tijdrovende klus) en de vernielingen zullen eerst gestopt moeten worden om een zinvolle herstelactie op te zetten. Vaak betreft het herinneringsbanken, aan ons en daarmee ook aan de natuur geschonken. We vinden het daarom niet juist om deze weg te halen en hebben voor nu de keuze gemaakt om kwetsende teksten en andere ontsierende graffiti te maskeren met verf. Wij snappen dat deze keuze niet optimaal is maar hopen desondanks op begrip voor deze tijdelijke oplossing. We proberen de schenkers van de bankjes te bereiken en hen hierover berichten en uiteraard doet Natuurmonumenten aangifte van vernieling.

bekladde bank

‘Kabouterboom’ omgevallen

De boom, die voor velen bekend staat als ‘kabouterboom’ is onlangs omgevallen. We snappen dat dat voor de mensen die daar een kabouter of ander ornament ter herinnering ingehangen hebben een teleurstelling is. Heb jij daar ook iets achtergelaten ter herinnering? Kom dan naar de boom en haal je ornament of kabouter op om deze een ander mooi plekje te geven! Er mag één nieuwe boom uitgezocht worden als nieuwe kabouterboom. 

boom heumensoord