Nieuws van de boswachter

Ter herinnering aan ...

05 februari 2021 | Ellen Luijks

Een herinnering aan een dierbare op een mooie plek. Veel mensen herdenken een persoon in het natuurgebied waar hij of zij het liefste kwam. Het is bij Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen mogelijk een bank met een plaatje te laten plaatsen te nagedachtenis aan een persoon.

natuurbegraafplaats

Een herinnering aan een dierbare op een mooie plek. Veel mensen herdenken een persoon in het natuurgebied waar hij of zij het liefste kwam. Het is bij Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen mogelijk een bank met een plaatje te laten plaatsen te nagedachtenis aan een persoon. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden. 

Niet alleen ter nagedachtenis, maar ook bij andere gelegenheden zoals 25 jarig huwelijk of een andere heugelijke gebeurtenis vinden mensen het mooi om een bank te plaatsen. Lijkt je dit ook een mooi idee, neem dan contact op met [email protected] en dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Op zoek naar een laatste rustplaats in de natuur? Kijk dan voor de mogelijkheden op onze Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide.

Heel af en toe krijgen wij een verzoek voor een herinneringsboom. Samen met de familie Scholten zochten de boswachters een mooie plek uit waar ze hun dochter kunnen herinneren.

Herdenkingsboom

Lindeboom ter herinnering aan Ingeborg

Onze dochter Ingeborg is eind 2019 op 47-jarige leeftijd overleden. Tijdens haar uitvaart wilde ze niet in een kist (zonde van de bomen) maar in een wilgentenen mand (snoeiresten) en haar as is begraven op Natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk. Omdat we zelf in Nijmegen wonen, zochten we een herinneringsplek in de omgeving.

Ingeborg was iemand die volop genoot van de natuur en haar vakanties (veelal via SNP) stonden praktisch altijd in het teken van de natuur. En als ze op de fiets naar ons toe kwam, koos ze meestal een route via Heumensoord. Daarom hebben we aan Natuurmonumenten gevraagd of er in Heumensoord een herinneringsboom geplant kon worden ter nagedachtenis aan haar. Daarbij is de keuze gevallen op een Lindeboom.

Er zijn meerdere redenen waarom we gekozen hebben voor een Lindeboom. In de eerste plaats heeft zij haar partner leren kennen toen zij als pianiste meedeed aan de Udense musical “Het Prilleke” dat over een Lindeboom ging. Verder weten we inmiddels dat een Lindeboom erg oud kan worden (ca. 400 jaar). Ook weten we dat het hout van Lindebomen onder meer gebruikt wordt voor het maken van tokkelinstrumenten (zoals bijv. een piano). Daarmee heeft een Lindeboom in meerdere opzichten een relatie met onze lieve dochter Ingeborg.

We vinden het heel fijn dat we dankzij Natuurmonumenten dichtbij huis –  in een ook voor haar dierbaar bos – een herinneringsplek voor haar hebben gekregen.

Familie Scholten

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter Communicatie & Beleven

logo