Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

50 kramsvogels gespot in Hof van Limburg

06 januari 2017 | José Hermens

Goed nieuws: 50 kramsvogels gespot in Hof van Limburg

50 kramsvogels gespot in Hof van Limburg

Kramsvogel te gast

Een kramsvogel is een rode lijst, een bedreigd soort. Hij is familie van de lijster en zijn buik lijkt er ook op dus je kan je gemakkelijk vergissen. In de winter zie je ze in grote groepen meestal hoog in de bomen. Ook in Hof van Limburg zaten ze hoog en droog. Ze komen daar uitrusten en eten van bessen en appels. Hij broedt ook in Zuid-Limburg op enkele plekken, in hoogstambomen, singels en kleine loofbosjes.

Hof van Limburg supporters

Dit kleine natuurgebied is gelegen tussen de wijk Lindenheuvel in Geleen, de tuinboulevard in Geleen en de DSM in, gelegen tussen het Maasdal en het Geleenbeekdal. Hier vind je graslanden, akkers, bosjes en er is water. De dieren weten dit gebied bij de stad te vinden: zo zijn er behalve kramsvogels ook ijsvogels en reeën en daarom is het ook belangrijk om je hond aan te lijnen. Vrijwilligers uit de wijk Lindenheuvel doen hier onder supervisie van Natuurmonumenten het onderhoud. De vrijwilligers ruimen ook vuil op en krijgen ook materieel van Natuurmonumenten.

Boswachter Communicatie & beleven Zuid-Limburg
José Hermens

Boswachter Communicatie & Beleven Zuid-Limburg

logo