Ga direct naar inhoud
Nieuws

Zomerse Fotowedstrijd Holtingerveld

12 juli 2023 | Sanne van Gemerden

Deze zomer organiseert Prolander samen met partners een fotowedstrijd in het Holtingerveld. Fotografeer uw favoriete plek in dit prachtige natuurgebied en maak kans op een boek ‘Natuurlijk Drenthe’ en natuurlijk eeuwige roem.

Holtingerveld

Wat doen we in het Holtingerveld?

Het Holtingerveld is één van de belangrijkste Natura 2000-gebieden in Drenthe, met veel verschillende plant- en diersoorten. In opdracht van de provincie Drenthe gaat Prolander deze bijzondere natuur versterken. Natuurmonumenten is daar blij mee, want dat is precies naast ons gebied. Het projectgebied dat opnieuw wordt ingericht is 37 hectare groot en grenst aan Havelte, de Toegangspoort Holtingerveld, de Schaapskooi en de Grote Startbaan (van Natuurmonumenten). Het gebied is onderdeel van Natuurnetwerk Nederland (NNN) en het Holtingerveld.

Holtingerveld

Heischraal grasland

Het meest bijzondere natuurtype van het Holtingerveld is het heischraal grasland. Dit is bloemrijk grasland waar bijzondere planten groeien zoals rozenkransjes, valkruid en welriekende nachtorchis. Het komt onder andere voor op de Grote Startbaan en de Havelterberg. Het bloemrijke heischraal grasland bovenop de Havelterberg is het beste voorbeeld van deze zeldzame natuur in Nederland.

Grote Startbaan, Holtingerveld

Deze gele bloemen van de ratelaar geven aan dat je hier bijzondere planten kunt gaan tegenkomen.

Terug naar de fotowedstrijd

Maar wat is eigenlijk uw favoriete plek in het Holtingerveld? Waar raakt u in vervoering, komt u tot rust of geniet u van de prachtige natuur? Laat ons meegenieten van uw ervaring in het Holtingerveld en fotografeer deze speciale plek.

Hoe doet u mee aan de fotowedstrijd?

• Fotografeer deze zomer uw favoriete plek in het Holtingerveld.

• De nadruk ligt op het landschap, niet op mensen.

• Lees de spelregels voor de juiste afmeting van de foto.

• Stuur maximaal één foto voor 31 juli naar [email protected].

• Vermeld in de e-mail duidelijk uw naam, de datum waarop de foto is genomen, de locatie, uw e-mailadres en uw telefoonnummer.

• Vertel waarom dit uw favoriete plek is.

• Houd de website in de gaten voor nieuws en tips over landschapsfotografie.

• Eind augustus maken we de winnaar bekend. Kijk voor meer informatie op de website

 

Akkers in bloei

Maak bijvoorbeeld een foto van deze prachtige akkers.

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden