Ga direct naar inhoud
Nieuws

Het kan weer: met de boswachter op pad in de Kaapse Bossen

07 juli 2020 | Manita Brunekreef

“Het werd een frisse, maar zonnige zomeravondwandeling door de Kaapse Bossen bij Doorn. We hebben genoten.” Paul Campagne, vrijwillige gids bij Natuurmonumenten, kijkt tevreden terug. Het was de eerste groepswandeling sinds maanden. Vanaf juli geeft Natuurmonumenten weer excursies in de Kaapse Bossen. Deze eerste wandeling was een geslaagde start van het nieuwe, ‘coronaproof’ excursieseizoen. “Er liepen ook mensen uit Doorn mee. Zij ontdekten elementen in het bos die ze nog nooit eerder opgevallen waren. Dat zijn cadeautjes”, aldus Campagne.

Vrijwillige gids Paul Campagne in de Kaapse Bossen

Meer zomeravondwandelingen

Vanaf juli kun je weer met de boswachter mee op pad in de Kaapse Bossen. Een prachtig en afwisselend bos bij Doorn, midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Ook op 24 juli en 6 augustus nemen we je mee voor een heerlijke zomeravondwandeling door het bos. Natuurlijk kan een bezoek aan de uitkijktoren De Kaap niet ontbreken. Vanaf zo’n 26 meter hoogte geniet je van een waanzinnig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug.

Boek snel

Meer informatie en aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen. Boek snel, want er zijn maar enkele plekken beschikbaar. In verband met het coronavirus wandelen we met kleine groepen en houden we uiteraard 1,5 meter afstand van elkaar. Ook uitkijktoren De Kaap is vanaf juli weer geopend voor bezoekers van de Kaapse Bossen.

Manita
Manita Brunekreef