Word lid
Wandelen

Wandelroute de Huisvennenroute, vlak bij Boxtel

Wandelroute de Huisvennenroute, vlak bij Boxtel

6.67 km

Waar

Kampina

Wandelen

Wandelroute de Huisvennenroute, vlak bij Boxtel

Wandel door een fantastisch gebied met vennen en heidevelden. Geniet van het uitzicht. Speur naar vogels op het water en reeën in het bos.

Wandel deze route met onze route app

Ontdek uitgestrekte heidevelden en vennen en geniet van rust en ruimte op de Kampina. Vooral bij de Huisvennenroute heb je na bijna elke bocht weer een ander uitzicht. Het landschap wisselt bos naar open heide en van vennen naar stuifzandheuvels. Speur op het water naar vogels zoals de dodaars, lepelaar en de zilverreiger. Veel Plezier!

De route wordt aangegeven met witte pijlen.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Huisvennen - Roond: Toon op kaart

Aanrijdroute openbaar vervoer

Vanaf het NS-station Boxtel is het ongeveer 7 km fietsen naar De Roond, Boxtel.
Je kunt ook de fraaie NS-wandeling doen van 16 kilometer. Deze wandelroute loopt van station Boxtel naar station Oisterwijk.

De route

Kampina

Wat wij hier doen

Herstel van natte heide

Natuurmonumenten grijpt op de Kampina in om de diversiteit aan planten en dieren te vergroten. We zorgen voor een uitgekiend bosbeheer. Zo worden de voormalige productiebossen steeds gevarieerder. Er groeit meer voedsel en er ontstaat nestgelegenheid voor insecten, vogels en andere dieren. Eerder herstelden we de natte heide langs een aantal vennen. Hiervoor kapten we bomen en plagden we de oevers af. Ook de vennen onderhouden we. Komende jaren gaan we samen met het waterschap De Dommel het beekdal van de Beerze herstellen. Help jij ook mee?

Help mee
6.67 km

Wandelroute de Huisvennenroute, vlak bij Boxtel