Ga direct naar inhoud

Gentiaanblauwtje op de Kampina zoekt nieuwe Blauwe Brigade-leden

Ben je geïnteresseerd in vlinders, planten én werken in de natuur? Wil je met fysieke arbeid (beheerwerk) en inventariseren meewerken om het leefgebied van het beschermde Gentiaanblauwtje in het natuurgebied Kampina te verbeteren? Dan is de Blauwe Brigade Kampina wellicht iets voor jou.

Gentiaanblauwtje-gras

Het Gentiaanblauwtje is een bijzonder en zeer kritisch vlindertje: alles in haar leefgebied moet kloppen. Zo moeten er niet alleen voldoende klokjesgentianen groeien waar het vrouwtje haar eitjes op kan afzetten; er moeten ook speciale mieren vlakbij in de buurt zitten die een belangrijke rol hebben in de verzorging van de rupsen en vlinderpoppen. Voor zowel de klokjesgentianen als die mierennesten moet het niet te nat of te droog zijn, moet er voldoende zon zijn en de kruidige begroeiing niet te hoog. Het natuurgebied Kampina (tussen Oisterwijk en Boxtel) is één van de paar gebieden in Nederland waar het Gentiaanblauwtje nog voorkomt. Mede dankzij haar beschermengelen: de leden van de Blauwe Brigade. Wil jij meehelpen om het leefgebied van het Gentiaanblauwtje te versterken en haar vlieggebied trachten uit te breiden? Sluit je dan aan bij onze Blauwe Brigade!
Wie zoeken wij?

  • Mensen die de handen uit de mouwen willen steken: uitsteken of uittrekken van jonge berken en dennen; kleinschalig plaggen om zaaibedjes te maken. Niet heel zwaar werk maar een redelijke conditie en sterke rug is wel nodig.
  • Mensen die op donderdagochtend van 10 – 12.30 uur kunnen meewerken.
  • Mensen die wonen in de omgeving van het natuurgebied Kampina (maximaal 25 km afstand).

Wat bieden wij?

  • Uitdagend vrijwilligerswerk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak.
  • Een vast contactpersoon en beschikking over benodigde voorzieningen bij het werk.
  • Een vrijwilligersovereenkomst.
  • Een onkostenvergoeding voor vervoer.
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten. 

Informatie en sollicitatie
Interesse? Neem contact op met Marga Arts, vrijwillige groepscoördinator van deze Blauwe Brigade: [email protected]  of  0682070089
 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Boxtel, startpunt scootmobielroute