Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom kijken en spelen op deze nieuwe natuurlijke speelplek

20 september 2018 | Natuurmonumenten

Er werd deze zomer al volop gespeeld in de speelnatuur van OERRR Kardinge in Groningen. Op 19 september was de officiële ingebruikname. Leerlingen van de Mytylschool uit Haren en kinderen van CBS 'Het Palet' in Groningen openden met eigengemaakte OERRR vlaggen de nieuwe speelplek.

Speelnatuur van OERRR Kardinge

Testen met de Speeltuinbende

In juni kwamen de leerlingen van beide scholen naar Kardinge om de plek te testen samen met de Speeltuinbende. Met de aanbevelingen ging Natuurmonumenten aan de slag en nu is de locatie klaar. Boswachter Reiner Hartog: 'het is echt mooi om te zien hoe de kinderen samen genieten op deze plek. Lekker met water en zand aan de gang. Soms 'scheuren' de kinderen met rolstoel over de verharde paden en doorwaadbare plaatsen'. 

Natuur toegankelijk voor iedereen

Want zo vervolgt Hartog, het unieke aan deze plek is dat het voor kinderen met en zonder beperking toegankelijk is. De picknickbank schuif je gemakkelijk met je rolstoel onder, maar ook de steiger die deels over de sloot ligt, rij je gemakkelijk op. De waterspeelpomp is door een verhard pad goed bereikbaar voor alle kinderen. Deze aanpassingen zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. 

Bloemrijk

Alhoewel de locatie nog maar net klaar is, oogt het al heel natuurlijk. Het vele riet wat overal staat en het natuurlijke bloemenmengsel met biggenkruid, wilde peen en papavers geven het meteen al een kleurrijk aanzicht. Als straks de wilgen wat robuuster zijn, dan kunnen kinderen er een wilgenhut of een vlot bouwen zo besluit Hartog. En wat is er mooier dan buiten spelen en spelenderwijs de natuur te ontdekken? Helemaal OERRR!

Locatie

Je vindt de speelnatuur van OERRR Kardinge aan het Koerspad in Kardinge, Groningen. Het ligt tussen de wijken Beijum en Lewenborg. Kom kijken en spelen! 

 

Opening speelnatuur van OERRR Kardinge

Natuurmonumenten