Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ondernemer gezocht voor Keunenhuis, Winterswijk

03 maart 2015 | Susanne Blommaert

Natuurmonumenten zoekt een ondernemer die een nieuwe invulling wil geven aan landgoed het Keunenhuis in Woold, even buiten Winterswijk.

Ondernemer gezocht voor Keunenhuis, Winterswijk

Landgoed het Keunenhuis ligt prachtig in het typische kleinschalige landschap van Winterswijk. Het bestaat uit een authentieke boerderij met drie bijgebouwen, waarvan enkele een rijksmonumentale status hebben, en wordt omringd door wei- en hooilanden, akkers, houtwallen een boomgaard en bos. Het Keunenhuis is van grote cultuurhistorische waarde omdat het landgoed nog in originele en complete staat is. Natuurmonumenten is nu op zoek naar een ondernemer die nieuw leven in het landgoed wil blazen, zodat het Keunenhuis economisch rendabel wordt.

Ambitie

Natuurmonumenten vindt het belangrijk

  • dat de nieuwe functie op harmonieuze manier past in het oude kleinschalige landschap en de sfeer die op oude boerenerven heerste
  • dat mensen kunnen genieten van het landgoed
  • dat ze er kunnen wandelen
  • dat er mogelijkheden geboden worden om de gebouwen te bezichtigen

Natuurmonumenten zoekt een ondernemer die een nieuwe functie wil geven aan het Keunenhuis. Hiervoor zijn beschikbaar: de boerderij zelf, de twee bijbehorende schuren, het daglonershuisje en delen van het erf. De nieuwe functie van het Keunenhuis moet uiteraard economisch rendabel zijn en voldoende opleveren om onderhoud en beheer te financieren.

 

placeholder

Plattegronden

Er zijn verschillende tekeningen en plattegronden beschikbaar.

Klik hier

Randvoorwaarden

Natuurmonumenten heeft zelf geen plan voor de herbestemming van het Keunenhuis maar ziet op deze plek wel diverse mogelijkheden voor ontwikkelingen. Uiteraard moet het een functie zijn die de bijzondere cultuurhistorische waarden van het Keunenhuis ondersteunt, zodat het rijksmonument en de omliggende landerijen als één geheel behouden blijven. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat een nieuwe bestemming aansluit op de wensen van bewoners, organisaties en ondernemers uit de streek. “Gezien de grote belangstelling en toeloop op de open dagen die Natuurmonumenten organiseerde op het Keunenhuis, is het extra belangrijk dat bewoners uit de omgeving meedenken over de toekomst van het landgoed”, aldus Evert Kock, beheerder van Natuurmonumenten in Winterswijk. “Daarom hebben we een inspiratiebijeenkomst georganiseerd. Daaruit kwamen allerlei ideeën naar voren”.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert