Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gezocht! Junior Rangers (12-15 jaar) voor Grenspark Kalmthoutse Heide

10 november 2020 | Miranda Fieret

Van januari tot en met juni 2021 gaat een groep van 12 Nederlandse en Vlaamse jongeren (12 tot 15 jaar) op pad in het Grenspark. Ze functioneren daarbij als echte rangers of mini-boswachters: ze gaan op stap met een boswachter, leren van alles over fauna en flora, helpen de herder en steken de handen uit de mouwen voor natuurbeheer.

GPS ontdekkingstocht voor jongeren

Wat kun je verwachten als Junior Ranger?

Je trekt maandelijks de natuur in met echte experts en je maakt veel plezier met leeftijdsgenoten van over de grens. Van januari tot en met juni 2021 zal de eerste groep Junior Rangers opgeleid worden. En dat leren gaat vooral ook gepaard met heel veel plezier want je wordt opgeleid door twee super enthousiaste begeleiders: Daan en Lindsey. Daan is natuurconservator van het reservaat De Eenbes en gepassioneerd dagvlinderkenner en geïnteresseerd in eigenlijk alles wat leeft en kruipt. Lindsey werkt voor het recreatiedomein De Hazeduinen en kent het Grenspark als haar broekzak.

 

Doe jij mee?

Heb jij interesse om een van de Junior Rangers te worden? Super leuk! Wij zien je inschrijving graag tegemoet. Tot en met 30 november 2020 kunnen geïnteresseerde jongeren van 12 (middelbaar onderwijs of brugklas) tot en met 15 jaar zich inschrijven als Junior Ranger van het Grenspark. Er is plaats voor 12 jongeren. Indien de vraag het aanbod overstijgt, dan worden de namen van de Rangers geloot.

https://www.ivn.nl/provincie/noord-brabant/inschrijven-junior-rangers-grenspark-kalmthoutse-heide

 

Initiatiefnemers

Het project in de Kalmthoutse Heide is een initiatief van De Vroente, Grenspark Kalmthoutse Heide en IVN. In België zijn er al Junior Rangers In Nationaal Park Hoge Kempen. Grenspark Kalmthoutse Heide is het tweede natuurgebied in Vlaanderen dat gaat werken met Junior Rangers. In Nederland zijn de Junior Rangers al veel langer ingeburgerd: al acht Nederlandse Nationale Parken hebben er een maandelijkse activiteitenkalender voor jonge natuurliefhebbers.

 

 

 

 

Miranda Fieret
Miranda Fieret