Natuurgebied

Kleine Meer

Kleine Meer

Welkom in Kleine Meer

Wow, wat een open vlakte hé. Dat weidse uitzicht, die zon die schittert in het water, daar kom je van tot rust. Het enige wat je hoort is een hinnikende dodaars of het kwakende rugstreeppad.

Miranda Fieret
Miranda Fieret

Boswachter van dit gebied

Meer over Kleine Meer
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het gebied

  Kleine Meer

  Kleine Meer is een open vennenlandschap. Vanuit het bos kijk je plots op het weidse ven. De zon schittert op het water en watervogels dobberen rond. Kom even tot rust in een ommetje van een uur.
  Voor de (klein)kinderen is er een apart natuurbeleefpad door bossen en langs vennen.

  Kleine Meer

  Agenda

  Dauwwandeling Kleine Meer - Grenspark
  za 11 mrt
  Wandelen

  Lange afstandswandeling bij kleine meer in Ossendrecht

  Heb je een goede conditie en ben je graag in de natuur? Trek dan je wandelschoenen aan voor een pittige wandeling door het natuurgebied kleine meer.

  koninginnepage
  za 17 jun
  Op pad met kinderen

  Op zoek naar vlinders en kevers bij kleine meer in Ossendrecht

  Vandaag brengen we de insectenwereld onder de aandacht. We gaan vlinders, sprinkhanen en kevers van dichtbij bekijken. Verder gaan we je leren hoe je insectenvallen zet. We gaan ze allemaal zien, want juni is de topmaand voor deze prachtige beesten!

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Kleine Meer, Beheerschuur Brabantse Wal
  • Abdijlaan 43a, 4641 RR Ossendrecht (NB)
  • Neem met de auto vanaf de snelweg afslag 30 Hoogerheide, naar N289 richting Hoogerheide/Woensdrecht/Ossendrecht/Putte, volg borden Ossendrecht, neem vanaf de Putseweg op de rotonde de derde afslag Abdijlaan. Je vindt je bestemming rechts.

  Kleine Meer

  Nieuws van de boswachter

  Kleine Meer

  Wat wij hier doen

  LIFE Venherstel

  Met het project LIFE ven herstel namen we maatregelen voor het vasthouden van het water en verbeteren van de kwaliteit ervan. Denk aan het plaggen van de bovenste laag van de bodem en het verwijderen van begroeiing. Hierdoor ontstaat er een voedselarm milieu waar veel planten en dieren zich thuisvoelen. Zoals de dodaars, kamsalamander en het oeverkruid. Nu en in de toekomst blijven we bezig om de hoeveelheid en kwaliteit van het water te verbeteren. Samen met partners in het Grenspark.

  logo