Natuurgebied

Kleine Meer

Kleine Meer

Welkom in Kleine Meer

Wow, wat een open vlakte hé. Dat weidse uitzicht, die zon die schittert in het water, daar kom je van tot rust. Het enige wat je hoort is een hinnikende dodaars of het kwakende rugstreeppad.

Miranda Fieret
Miranda Fieret

Boswachter van dit gebied

Meer over Kleine Meer
 • Nieuws
 • Routes
 • Projecten
 • Over het gebied

  Kleine Meer

  Kleine Meer is een open vennenlandschap. Vanuit het bos kijk je plots op het weidse ven. De zon schittert op het water en watervogels dobberen rond. Kom even tot rust in een ommetje van een uur.
  Voor de (klein)kinderen is er een apart natuurbeleefpad door bossen en langs vennen.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Kleine Meer, Beheerschuur Brabantse Wal
  • Abdijlaan 43a, 4641 RR Ossendrecht (NB)
  • Neem met de auto vanaf de snelweg afslag 30 Hoogerheide, naar N289 richting Hoogerheide/Woensdrecht/Ossendrecht/Putte, volg borden Ossendrecht, neem vanaf de Putseweg op de rotonde de derde afslag Abdijlaan. Je vindt je bestemming rechts.
  Kleine Meer

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  Kleine Meer

  Wat wij hier doen

  LIFE Venherstel

  Met het project LIFE ven herstel namen we maatregelen voor het vasthouden van het water en verbeteren van de kwaliteit ervan. Denk aan het plaggen van de bovenste laag van de bodem en het verwijderen van begroeiing. Hierdoor ontstaat er een voedselarm milieu waar veel planten en dieren zich thuisvoelen. Zoals de dodaars, kamsalamander en het oeverkruid. Nu en in de toekomst blijven we bezig om de hoeveelheid en kwaliteit van het water te verbeteren. Samen met partners in het Grenspark.

  logo