Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Fuut

Waar: Kleine Meer

Wandelroute Fuut
1 uur 18
4 km

Over de route

Ontdek het prachtige Kleine Meer via deze wandelroute Fuut! Het Kleine Meer is in 2016 hersteld. Nu is dit ven met omringende heide, bossen en zandverstuivingen een belangrijk leefgebied voor bijzondere amfibieën, prachtige vogels en unieke planten.

De wandelroute fuut is een wandeling rondom het meer. De routebeschrijving is naast deze digitale versie ook te downloaden via de routeapp. Je kan de wandeling rondom het meer ook zonder routebeschrijving doen. Heb je onze route app al? Wandel deze route dan met de route app!

Waar kun je starten

Kleine Meer
Startpunt

Kleine Meer, Beheerschuur Brabantse Wal

Wat kom je onderweg tegen?

1. Recreatie- en beheerschuur Brabantse Wal, Kleine Meer

Je start de wandelroute Fuut rondom het Kleine Meer bij de beheerschuur in Ossendrecht. Het Kleine Meer is in 2016 hersteld. Nu is dit ven met omringende heide, bossen en zandverstuivingen een belangrijk leefgebied voor bijzondere amfibieën, prachtige vogels en unieke planten. Ontdek dit prachtige ven via deze wandelroute Fuut.Het Kleine Meer is in 2016 hersteld. Nu is dit ven met omringende heide, bossen en zandverstuivingen een belangrijk leefgebied voor bijzondere amfibieën, prachtige vogels en unieke planten. Ontdek dit prachtige ven via deze wandelroute Fuut. Bij de beheerschuur staan informatiepanelen met meer informatie over het Kleine Meer en het Grenspark.Deze wandelroute is nog niet bewegwijzerd. Dat gebeurt later dit jaar. U kunt de route al wel wandelen aan de hand van deze routebeschrijving en door zo het pad rondom het Kleine Meer te volgen. Onderweg leest u meer over de rijke geschiedenis en bijzondere flora en fauna rondom het Kleine Meer. 

Routebeschrijving

Ga vanaf de beheerschuur rechtdoor richting de slagboom en Natuurmonumenten bord. Volg het verharde pad en loop aan het einde met de bocht mee naar links. Blijf het pad volgen tot je het infopaneel ziet dat hoort bij het volgende routepunt.

2. Infopaneel Kleine Meer

Op het informatiepaneel voor je lees je alles over het Kleine Meer, het venherstel en bijzondere dieren en planten die genieten van dit ven.

Routebeschrijving

Vanaf het infopaneel volg je het pad aan je rechterzijde, rechts van het Kleine Meer. Ga vervolgens bij de T-splitsing linksaf richting knp 36. Je blijft zo langs het Kleine Meer wandelen.

3. Akkertje

Aan je rechterzijde zie een klein akkertje. Deze werd tot begin jaren ’80 nog gebruikt voor agrarisch gebruik door Boer Belde die naast de beheerschuur woont. Nu is het een natuurakkertje.

Routebeschrijving

Vervolg het pad rechtdoor tot aan het volgende routepunt 'Landbouwgebied' ter hoogte van de open vlakte.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda