Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Fuut

Waar: Kleine Meer

Wandelroute Fuut
1 uur 19
4 km

Over de route

Welkom in de Kleine Meer! Je wandelt hier in een vennenlandschap op de Brabantse Wal en in Grenspark Kalmthoutse Heide. De Kleine Meer is in 2016 hersteld. Nu is dit ven met omringende heide, bossen en zandverstuivingen een belangrijk leefgebied voor amfibieën, vogels en zeldzame planten. Ontdek het zelf via de wandelroute Fuut!

Waar kun je starten

Kleine Meer
Startpunt

Kleine Meer, Beheerschuur Brabantse Wal

Wat kom je onderweg tegen?

1. Start wandelroute

Je start de wandelroute Fuut bij de beheerschuur. Het venherstel is in 2016 afgerond en nu zorgt Natuurmonumenten voor het beheer van de Kleine Meer. Voor een deel doet de natuur zelf zijn werk. Zeldzame dier- en plantensoorten worden al gesignaleerd. We zijn trots op de toename van het oeverkruid, de watervogels, kamsalamander en heikikker. De rugstreeppad en dodaars laten van zich horen in de Kleine Meer. We wensen je veel wandelplezier!

 

2. Uitgebreide info over Kleine Meer

Op het informatiepaneel lees je alles over de Kleine Meer, het venherstel en de bijzondere dieren en planten die genieten van dit ven. Dit beheergebied van Natuurmonumenten maakt deel uit van Grenspark Kalmthoutse Heide.

Vanaf hier loop je richting de slagboom en volg je het pad rondom de Kleine Meer via de bordjes Fuut.

3. Natuurakker

Aan je rechterzijde zie je een kleine akker. Deze werd tot begin jaren ’80 nog gebruikt voor agrarisch gebruik, nu is het een natuurakkertje waarop een steeds grotere diversiteit aan dieren en planten ontstaat.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda