Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Schone Maas in de Koornwaard in Den Bosch

09 april 2018 | Sander Verwoerd

Dankzij meer dan 50 paar handen, veranderden de oevers van de Maas in prachtige schone natuur. Zaterdag 7 april hielpen de tientallen mensen op zwerfafval dat met hoogwater aan was komen drijven, op te ruimen in de Koornwaard in Den Bosch.

Grote opkomst Schone Maas

Het was alweer het derde jaar dat we met de actie Schone Maas neerstreken in natuurgebied Koornwaard. En ook nu weer konden we uiteindelijk een container vullen met het afval. 

Natuurmonumenten, gemeente 's-Hertogenbosch en IVN sloegen de handen ineen voor de actie Schone Maas. En met hen meer dan 50 deelnemers. Samen maakten ze ruim een kilometer Maasoevers schoon! Al dit afval kan zich niet verder verspreiden en het landschap zag er aan het einde van de ochtend écht weer schoon uit. Een prachtig resultaat dus!

Boswachter Sander Verwoerd: "Dankzij de enthousiaste deelnemers konden we vandaag een groot gebied beslaan. Er lag nu heel veel klein spul, met name piepschuim vormt altijd een probleem. Maar we vonden ook een paar big bags, speelgoedjes, plastic flessen, laminaat en ga zo maar door. Deze dag geeft altijd een dubbel gevoel. Het is geweldig dat zoveel mensen betrokken zijn. Maar het is zo jammer dat het nog steeds nodig is." 

Hulp is altijd welkom. Wil jij volgend jaar ook meedoen? Stuur dan een mailtje naar [email protected], dan houden we je op de hoogte!

Container zwerfafval
Sander Verwoerd
Sander Verwoerd