Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Kop van Goeree

Krakeend in Kiekgat, kop van goeree

Welkom in Kop van Goeree

De Kop van Goeree is een verzameling van weilanden, bosjes, een elzensingel en een bloemrijke dijk rond Stellendam op Goerree-Overflakkee. Neem eens een kijkje in de vogelrijke plas van ’t Kiekgat.

Anne Los
Anne Los

Boswachter van dit gebied

Meer over Kop van Goeree

Over het gebied

Vogelrijke waterplas

Een belangrijk onderdeel van dit natuurgebied is ’t Kiekgat. Dit is een voormalig werkeiland tijdens de bouw van de Haringvlietdam. In de jaren ‘70 is er zand gewonnen waardoor een waterplas is ontstaan. Vanuit de vogelkijkhut heb je goed zicht op de vogels die nu in de waterplas leven. Zo zie je allerlei eendensoorten als de krakeend en de slobeend. In het ondiepe gedeelte van het water scharrelen steltlopers en - ’s zomers - lepelaars hun kostje bijeen. In de rietlandjes van het natuurgebied fluit de kleine karekiet er lustig op los.

Wandelroute door ‘t Kiekgat

’t Kiekgat is toegankelijk via een groene wandelroute van 3,5 km. De vogelkijkhut ligt op de route en is te bereiken via een pad dat begint bij het viaduct over het Zuiderdiep tussen Stellendam en de binnenhaven. Aan de andere kant van de N57 ligt het natuurgebied Scheelhoek. Vanaf dezelfde parkeerplaats kun je ook het bos van Scheelhoek in. Hier loopt ook een wandelroute met uitkijkpunten.

Wat kun je in het natuurgebied doen ?
  • Loop de wandelroute door het natuurgebied van 3,5 km (zie informatie voor de parkeerplaats hieronder)
  • Neem je verrekijker mee naar de vogelkijkhut!
  • De hond mag meewandelen, maar moet wel aan de lijn
  • Het natuurgebied is toegankelijk voor mindervaliden. Het pad naar de vogelkijkhut is niet verhard en heeft een hoogteverschil.
  • Ga naar VVV Ouddorp voor meer informatie over Goeree-Overflakkee

Hoe is het natuurgebied te bereiken?

Rijd met de auto naar Stellendam. Hier vind je de kleine parkeerplaats Zuiderdiepstraatweg en parkeerplaats Buitenhaven Stellendam aan de Mr. Snijderweg.Het natuurgebied is ook met het openbaar vervoer te bereiken. Stap uit bij de bushalte aan de Zuiderdiepstraatweg naast de N57.

Kop van Goeree

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Kop van Goeree

Nieuws

Direct naar