Natuurgebied

Kop van Goeree

Krakeend in Kiekgat, kop van goeree

Welkom in Kop van Goeree

De Kop van Goeree is een verzameling van weilanden, bosjes, een elzensingel en een bloemrijke dijk rond Stellendam op Goerree-Overflakkee. Neem eens een kijkje in de vogelrijke plas van ’t Kiekgat.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Kop van Goeree
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

  Vogelrijke waterplas

  Een belangrijk onderdeel van dit natuurgebied is ’t Kiekgat. Dit is een voormalig werkeiland tijdens de bouw van de Haringvlietdam. In de jaren ‘70 is er zand gewonnen waardoor een waterplas is ontstaan. Vanuit de vogelkijkhut heb je goed zicht op de vogels die nu in de waterplas leven. Zo zie je allerlei eendensoorten als de krakeend en de slobeend. In het ondiepe gedeelte van het water scharrelen steltlopers en - ’s zomers - lepelaars hun kostje bijeen. In de rietlandjes van het natuurgebied fluit de kleine karekiet er lustig op los.

  Wandelroute door ‘t Kiekgat

  ’t Kiekgat is toegankelijk via een groene wandelroute van 3,5 km. De vogelkijkhut ligt op de route en is te bereiken via een pad dat begint bij het viaduct over het Zuiderdiep tussen Stellendam en de binnenhaven. Aan de andere kant van de N57 ligt het natuurgebied Scheelhoek. Vanaf dezelfde parkeerplaats kun je ook het bos van Scheelhoek in. Hier loopt ook een wandelroute met uitkijkpunten.

  Wat kun je in het natuurgebied doen ?

  • Loop de wandelroute door het natuurgebied van 3,5 km (zie informatie voor de parkeerplaats hieronder)
  • Neem je verrekijker mee naar de vogelkijkhut!
  • De hond mag meewandelen, maar moet wel aan de lijn
  • Het natuurgebied is toegankelijk voor mindervaliden. Het pad naar de vogelkijkhut is niet verhard en heeft een hoogteverschil.
  • Ga naar VVV Ouddorp voor meer informatie over Goeree-Overflakkee

  Hoe is het natuurgebied te bereiken?

  Rijd met de auto naar Stellendam. Hier vind je de kleine parkeerplaats Zuiderdiepstraatweg en parkeerplaats Buitenhaven Stellendam aan de Mr. Snijderweg.Het natuurgebied is ook met het openbaar vervoer te bereiken. Stap uit bij de bushalte aan de Zuiderdiepstraatweg naast de N57.

  Kop van Goeree

  Agenda

  vogeltrek
  wo 26 okt
  Wandelen

  Vogeltrekwandeling in de Kwade Hoek

  De vogeltrek is misschien wel het mooiste natuurfenomeen dat we kennen. De Kwade Hoek is zo’n gebied waar je de trek van de vogels in de herfst geweldig kunt beleven!

  Vroege vogels in de Kwade Hoek
  zo 27 nov
  Wandelen

  Wandeling door het vogelwalhalla in de Kwade Hoek

  Dit ongerepte en dynamische landschap trekt vele vogelsoorten aan. Hier vind je uitgestrekt duingebied waar stuifduinen, kwelders, brede stranden en bos elkaar afwisselen. Ga mee op ontdekking en tref een aantal vogelsoorten aan die dit gebied aandoen.

  Duinen van Goeree
  za 10 dec
  Wandelen

  Stevige winterwandeling met soep - Duinen van Goeree

  Wandel mee met deze stevige winterwandeling door verschillende duingebieden en langs het strand. Met als beloning een warme kop soep.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Huisregels

  Extra informatie

  Kop van Goeree

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo