Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelroute Korendijkse Slikken vanaf 15 juli weer open

13 juli 2020 | Chantal van Burg

Vanaf woensdag 15 juli zijn bezoekers weer van harte welkom in de Korendijkse Slikken. Na een periode van rust voor de aanwezige broedvogels is het weer mogelijk om het gebied te ontdekken vanaf de 5 kilometer lange wandelroute met de bijzondere uitkijkplekken als de kijkterp en de kijkhut.

Overzicht kijkhut Korendijkse Slikken

Geef je zintuigen de kost

Ga op ontdekking en geniet van het ruige deltanatuurlandschap. Hier ervaar je echt een ‘einde-van-de-wereld-gevoel’. De rietruigte biedt plaats voor vele moeras- en rietvogels zoals kleine karekiet, cetti’s zanger, rietgors maar ook de bruine kiekendief. Juist deze vogel was de afgelopen periode gebaat bij de rust. Bij de natte delen, rondom slikkige oevers en in kreken kun je zilverreigers en vele soorten watervogels aantreffen, zoals wintertalingen en krakeenden. Ook tref je nu langs het wandelpad op verschillende plaatsen heemst aan. De dichtbehaarde bladeren nodigen uit om te aaien en de zacht roze bloemen vormen een kleurrijke verschijning in het gebied. Bovendien is heemst rijk aan stuifmeel en nectar, wat weer voedsel biedt voor de wilde bijen. 

Boswachter Chantal van Burg van Natuurmonumenten: “De Korendijkse Slikken zijn vanaf 15 juli dus weer open. Ook nu gelden nog steeds voorzorgsmaatregelen die wij onze bezoekers meegeven als zij een bezoek brengen aan de natuur: geef elkaar de ruimte, vermijd drukte, blijf thuis bij griep- en verkoudheidsklachten, laat papieren zakdoekjes en ander afval niet achter in de natuur en volg de aangegeven looproute op in de kijkhut. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we kunnen blijven genieten van de natuur.”

Benieuwd naar de wandeling? Check deze vooraf https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/korendijkse-slikken/route/wandelroute-korendijkse-slikken

 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven