Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe routes in Opsterland-Smallingerland

19 juli 2017 | Astrid Schoenmaker

De Friese gemeenten zijn een gloednieuwe mountainbikeroute rijker!

Nieuwe routes in Opsterland-Smallingerland

De routes zijn tot stand gekomen met medewerking van een groot aantal landeigenaren, waaronder Natuurmonumenten en de grote inzet van vele vrijwilligers. De afgelopen jaren hebben in totaal meer dan 200 vrijwilligers aan de realisatie van de routes gewerkt. De opening is een dankbetuiging aan hun inzet en volharding.

Mountainbikeroute Opsterland-Smallingerland

Omdat steeds meer mensen interesse krijgen voor het mountainbiken, is het idee ontstaan om ook in Opsterland en Smallingerland een MTB-route te ontwikkelen. Na jaren werk is hij nu klaar. En het resultaat mag er zijn! De route heeft nu al de prijs ontvangen voor de beste nieuwe trail in Nederland.

Bekijk de route

Zorg voor de natuur

Bij de route is veel zorg besteed aan de inpassing in het landschap, voorkomen van conflicten tussen recreanten en voorkoming van verstoring van de natuur. Initiatiefnemer Andreas Post is dan ook een echte natuurliefhebber. Samen met de terreinbeheerders heeft hij steeds gezocht naar mogelijkheden om te recreëren met zorg voor de natuur.

MTB-vignet

Met dit initiatief krijgt de natuur nog een extra steuntje in de rug. Op de MTB-route is het MTB-vignet van Natuurmonumenten verplicht. De helft van de inkomsten van de stickers wordt gebruikt om de route in de toekomst te onderhouden en verbeteren en de andere helft wordt gebruikt voor het beschermen en versterken van de natuur in de regio.

Bestel hier je vignet

Astrid Schoenmaker

Bioloog en tuinfan